Fogamzásgátló miatt előfordulhat libidócsökkenés? (tudásbázis)
Én is yadint szedek, két éve már...előtte lindynettet szedtem, azt azért cseréltük le, mert össze-vissza jött meg tőle...
Nem gondoltam, hogy jól működő évek után is megtörténhet ez...vagy okozhatja amúgy stressz is? Abból is kijutott mostanában, túl sok is...
Legutóbb Yadine-t szedtem, és attól teljesen lecsökkent a libidóm. Hosszú-hosszú hetekig nem voltam hajlandó(!!!) szexelni a párommal. Egyszerűen nem kívántam. Sem őt, se a szexet.
Aztán abbahagytam, és minden rendbejött.
Sztem siman lehet, szaknyelven ezt ugy mndjak kumulalodik a cucc... Tudom, a mostani gyoszik annyira alacsonyorontaralmuak,hgy nem kell szunet,de az en szervezetem is besokallt es 10 evig semmi baj nem volt, aztan meg mnden egyszerre. 1 ho alatt 8 kg-t hiztam, libido nulla, depi es volt,hgy egesz hnapban "unnepeltem" szval, waaaaa...
Csonaltass egy hormonvizsgalatot, az sosem art!
Sziasztok!
Közel 6 éve szedek fogamzásgátlót, a 2. fajtánál tartok, kb. 2 éve.
Sosem volt semmi problémám vele, se hízás, se depresszió, semmi...Viszont az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a libidóm kb. a negatív tartományban van, pedig aztán et abszolút nem jellemző rám. Azt tudom, hogy ezt okozhatja fogamzásgátló, na de ennyi év után?
Az i8gazsághoz az is hozzátartozik, hogy sokféleképpen szedem a gyógyszert, csak épp rendszeresen nem....Gondolkoztam sok más alternatíván, de egyik sem túl szimpatikus nekem....
Másnál is fordult elő már, hogy évek múltán jöttek elő káros mellékhatások? Ezen segít a gyógyszerváltás, vagy egyszerűen jelzi a szervezetem hogy elég volt?
További ajánlott fórumok:
- Fél év szünet után fogamzásgátló szedése 1-2 hónap erejéig (nyaralás miatt) szerintetek lehet ilyet?
- Másokkal is előfordult már, hogy fogamzásgátló mellett késett a menzesze?
- Édesanyám mellrákos volt, emiatt én inkább ne szedjek fogamzásgátlót?
- Ha egy fiú folyamatosan facebook-on keresztül találkozóra hív egy lányt, akkor előfordulhat, hogy csak a szex miatt keresi őt?
- Létezhet, hogy a fogamzásgátló miatt nem sikerül 1 kg-ot sem fogynom?
- Ha abbahagyom 4 év után a fogamzásgátlót, akkor lehet valami problémám belőle? Hosszan tartó menstruáció miatt kezdtem el szedni.