Finom selyemkalács recept



70dgk liszt
1 tojás
3 evőkanál cukor
fél kávéskanál só
0,5 l tej
3 dkg élesztő
2 cs. vaníliás cukor
1,5 dl étolaj
40 szem édesítőszer kevés vízben feloldva
A Finom selyemkalács elkészítési módja:
Fenti alapanyagokból kelt tésztát készítünk, majd ketté vesszük, az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. Megkelesztjük őket, mindegyiket két cipóba vesszük, egyet kinyújtunk a sárgából, egyet a barnából egymásra rakjuk őket, picit sodrunk rajta, majd feltekerjük, mint a kalácsot. Ugyanezt eljátszuk a másik cipókkal is. Tetejét felvert tojással megkenjük.
Légkeverésen sütöm előmelegített sütőben 35-40 percig.
Aki szeretni, tehet bele meggyet, na úgy is isteni!
Sok sikert! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9f98008a3b, 2011. márc. 26. 15:28
A finom selyemkalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.