Festés tapétázás mennyibe kerül? (beszélgetés)
Az jó nagy!
Nagymamámnak volt ilyen nagy a kertje, ráadásul a háza sem vett el túl nagy területet, volt mit dolgozni rajta.
A mi telkünk kicsi, az egész 357 nm, a 45%-a beépíthető és ez meg is van (ház+garázs), és így már csak alig 200 nm a kert.
Szerintem csak azért fogok, több, mint 500 ezret költeni rá, mert a járdákat fel kell újítani. Magára a kertre nem szánok sokat, azt inkább megcsináljuk mi, majd segít valaki a családból, aki gyakorlottabb, mint mi;)
Itt a falakkal nincs gond, férjem eredendően építész és maximalista, ő szervezett ide profi brigádot tapéta eltűntetésre, festésre, anyagon se spórolt. 2-3 éve volt itt egy festő srác akivel akkor egy panelt újítottunk, szeme szája tátva maradt, hogy ő még ilyen gyönyörű munkát nem látott.
Olyanok a falak mint az üveg.
Én is jobban szeretem a sima festést, de a falhibákat jobban takarja a tapéta.
Ha festeni akarunk csak, akkor nagyon jól alá kell glettelni.
Ja, tényleg!
Bocs, nem vettem észre.
De neked nagy kerted van, ha jól emlékszem.
Ez, amiről beszéltek, talán 30 nm volt. Alig fért el benne valami.
Volt benne ágyás szegély, mulcsozás, néhány bokor és virág ültetés és kész.
Azt írta a megrendelő, hogy elvileg 2 nap alatt elkészülnek, a növényeket külön kell fizetni.
Nem tudom 🤷♀️ Erre kértem ajánlatot. Tapétával engem a világból ki lehetne kergetni, még abba az ingatlanba se rakatok ahol nem is én lakok.
Itt nálunk mikor elkészült férjem háza majdnem mindenhol festhető tapéta volt, 90-es évek vége, akkor volt ez a dili. Az első festést még "megúszták", de aztán beköltöztem és megszabadultam tőlük, porfogó, szagfogó borzalom, plusz a macskák is szerették lehántani.
Persze, nem rossz!
De ez csak szinte gurítás, ahogy írod is.
Na meg a csiszolás...
Egy agglomerációban lévő falusi 150 nm-es, egyszintes, kb 30 éves házat festetek most ki, fürdők csak mennyezet, 3 kisebb szoba ahol tényleg csak 1-1 dupla ablak van, egy pici gardrób, de a többi egyben nagy tér, csak annyi fal van, hogy a ház ne boruljon össze, gyakorlatilag a ház hátulja és az egyik hosszú oldala üveg, erre kaptam ma 450ezres munkadíj ajánlatot. Glettelni nem kell csak csiszolni, mert bánat tudja milyen festékkel lett kenve mosható, műanyagszerű felületű, vállalhatatlan színben, hogy szépen felülfesthető legyen azt le kell csiszolni, és végül átfesteni. Rögtön leütöttem az ajánlatot.
Egy lakás, megyei városban, 85-90nm, glettelni, csiszolni nem kell csak átgurítani 200ezres munkadíj. Ezt az ajánlatot is elfogadtam.
Az anyagot mindkét esetben én szerzem be.
Persze, csak ha olyan helyen veszed.
Pl. tüzépnél nem veszik vissza úgy, hogy pénzt adjanak vissza, hanem le kell vásárolni és 1 hónapon belül.
Obiban hónapokig vissza lehet vinni és vissza adják a pénzt.
Bár a téma már kielemezve, de még annyit hozzátennék. Én 3 teljes csíkot tudta lehúzni egy tekercs tapétából. A maradékot felhasználtam az ajtó feletti és ablakok alatti részekhez. Egy megbontatlan tekercs tapétám megmaradt, amit számla felmutatásával visszavettek az üzletben.
Talán ez is segít egy kicsit a kalkulációnál.
Most megtudtam, hogy a kerti járdák felújításánál nem kell semmivel lekezelni, csak az a lényeg, hogy 10 cm-es betont kell rátenni.
Gondoltam csinálok valami sablont, amibe beleöntöm a betont és már kész is van:DDDDD
Na, majd meglátjuk, hogy mennyit kérnek érte és majd eszerint döntök.;)
Benne vagyok egy kertészkedős csoportban az fb-n. Hát ami ott megy!
500 ezret elkérnek azért, hogy elültessenek 10 növényt.
Pontosan!
Most épp azon gondolkodok, hogy tudnék e betonozni:DDDD
Szeretek tapétázni:DDDD
Már bevállaltam a barátnőmnél;)
Ő panelban lakik, sokkal egyszerűbb lesz, mint nálunk.
Igen, végzett 2 nap alatt.
Egyébként, ugyan ez a festő, ugyan ekkora konyhát 5 évvel ezelőtt 30 ezerért festett ki;)
Jó, ott a csempe felett kellett csak festenie.
Én pont emiatt nem hívok festőt. Horror árakat mondanak.
Fiam egyik festő haverja kiglettel, én meg tapétáztam és festettem;)
Szerintetek egy fürdőszoba burkolás mennyibe kerül? A tavalyi árat tudom mondani, és azóta minden emelkedett.
150 volt a munkadíj.
150 eFt az anyag. Glett anyag, tapéta, ragasztó
Sajnos, ilyen rak vannak. Ez kb. 30 nm
30 nm glettelés ennek kb. 1100 ft/nm
30 nm tapétázás ez kb. 3500-4500 ft/nm (ez ugye a tapétától függ. Ez az ár intervallum a közép nehéz tapéták ára.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Felétek mennyibe kerül a tojás?
- Henna festés mennyibe kerül, meddig tart és lehet-e sebhelyre festeni?
- Mennyibe kerül egy olyan, hogy hajleszívás, festés, szárítás?
- Mennyibe kerülhet egy ekkora terülhet festése?
- Álmennyezetre tapétázás...