Férjed vagy a gyerek? (beszélgetés)
Minden család más, és végül a lényeg a középút, akárhogy is
Én most kérdeztem meg párom!És azt mondta hogy természetes hogy egy babával többet kell foglalkozni,de ugyanúgy az apukának is .Majd eljön az az idő mikor már kezd a gyerek leválni a szüleiről és akkor "kell vissza találni egymáshoz" úgy mint a baba érkezése előtt.Szerintem az aranyközéputat kell megtalálni, mi mindig találunk alkalmat arra hogy megbeszéljük a napi dolgokat,foglalkozzunk egymással! Bár én pont fordítva érzem kicsit a helyzetünket,ugyanis én azt veszem észre hogy és vagyok elhagyagolva a kislányom meg körűl van ajnározva,de ez most még így jóóóóó! :0)
De ez az én véleményem, ezt inkább azok tudják igazán,akik átélték ezt hogy választottak a gyerek és a férj közt
Ez is inkább embertől függ.Van aki nehezen viseli a szülést éaz utáni időszakot, de van aki könnyebben.Persze ha az anyuka nehezen szedi össze magát és ez a dolog egészséges határokon belül van az más, de ha átmegy a határon akkor jöhetnek a bajok
Az az igazság hogy meg lehet találni az egészséges egyensúlyt, de vannak akiknek túl nehéz a feladat és ezért a könnyebbség kedvéért valaki mellőzve lesz.De ez lelki dolog is lehet, akár ha attól fél hogy elveíszíti a párját ha túl sokat foglalkozik a gyerekkel, vagy akár azt is hiheti ha nem foglalkozik eleget a gyerekkel akkor rossz anya lehet. De ez akár nem tudatos dolog is lehet.
Remélem nem értettél félre, a "mellőznit" arra értettem, hogy bár a férfinak is vannak bizonyos igényei pár hetet tud várni, míg az anyuka felépül, megerősödik...mert ugye egy frissen szült anyuka nem tud mindenkit körbeugrálni...
Jó lenne ha férfiak is megszólalnának, hogy ők, hogyan látják ezt a kérdést.
Persze ilyen is van, és sajna én is találkoztam olyannal akinek a házassága is kishíján ráment, mert a párját mellőzte, vagy fordítva, ahol a gyerek sínylette meg hogy apuka fontosabb volt, mert félt hogy elveszíti.Egyik sem jó sajna
Én is pont erre gondoltam.:)
Ez így teljesen ok,de én most az erős elbillenésre gondolok az egyik vagy a másik oldalra.Hogy a nő felveszi az anya szerepet és elfelejt feleség/társ lenni,a gyerekre hivatkozva.
Pont ez a lényeg hogy egy normális családban nincs sorrend, hanem mindenki egyforma, ha nálunk szoptatás volt ,mert a gyerek volt előbb éhes mint a párom, akkor a párom várt, ha pedig a páromnak kellett valami akkor a gyerek várt,és egyik sem halt bele, és sosem volt probléma
Pont ez a lényeg hogy nem kell mellőzni, nekem sosem volt probléma hogy mindenkivel tudjak foglalkozni, ha az anyuka mellőzi a párját, annak előbb utóbb nem lesz jó vége,pláne hogy a gyerek is érzi és előbb utóbb ha az anyuka egyenes arányban a gyerek növekedésével egyre többet foglalkozik a párjával, akkor a gyerek lesz féltékeny. Ez a megszületett a gyerek "lepasszolom "apukát ez nem tetszik.Ha valaki nem tud megbirkózni a dolgokkal, ne szüljön
De van.Van egy rend,ami ha felborul,akkor jönnek a problémák.Ha az előző kapcsolatból van egy gyerek,akkor természetesen ő lesz az első,mert ő hamarabb volt mint az új kapcsolat.És az új párnak tisztelnie kell a "régi"gyereket,sőt az előző partnert is.
Azt hiszem még mindig nem egészen világos miért tettem fel ezt a kérdést.
Nem vagyok férfi, nő vagyok, de elgondolkodtam azon, hogy miért van olyan sok vállás, és arra jutottam, hogy azért, mert a nők túlságosan amazonok, és nem engedik otthon férjüket érvényesülni, a férjek vagy papucs férjek lesznek, tisztelet a kivételnek, vagy kivívják tekintélyüket, vagy pedig elmenekülnek otthonról.
Bennem is pont ez merült fel!
Atya ég! Ezt nem hiszem el....kiváncsi lennék, hogy te ANYA vagy-e??
Sajnos a vállások többségénél mégis az alap ok az, hogy a férfi nem érzi otthon magát férfinak, és ezért keres mást.
Szülés után kissé a gyerek felé koncentrálódtam, mindenféle téren. Párom meg kivárta, amíg kicsit alábbhagy ez az érzés bennem.
Ő tette jól, most már azért megtaláltam a középutat.:)
Ilyen nincs hogy első hely..
És ha a gyerek lett volna előbb mert más házasságból jön?
Egyenlően kell bánni mindenkivel, egy normális családban ez fel sem merül
Ha frissen szült az anyuka, akkor a babával kell foglalkoznia. Szerintem abba még senki nem halt bele, hogy ezt a kis időt ne bírná ki, hogy "mellőzve" van. Ha ekkor hagy ott valakit a férje, akkor valószínűleg nem a "mellőzöttség" miatt teszi, ott már valami/valaki más lehet a dologban...
Teljesen egyetértek veled!! 2 fiam van és egy tökéletes párom!:-)
Teljesen egyetértek veled.
Miért kéne a gyereket vállasztani ezt nem értem.Igaz hogy ott a gyerek akivel törődni kell ,és ehez apának is hozzá kell szokni ,de egy kicsi oda figyeléssel ezt meglehet oldani.Ha már nől gyerek mondjuk 16-éves akkor sem egyszerű,de ez erről szól nekünk kell megoldani,de nem válással.
Ismerek egy családot, szinte kivételnek számít a környezetünkben. Az asszony mindig a férjétől kérdezi meg, hogy mit főzzön ebédre, és nem a gyerekektől.
Amikor megszületett az első gyerek, nem tekerték erősebbre a fűtést, mert az új jövevénynek kell a család többi tagjához alkalmazkodni, és nem fordítva.
Először a férj,aztán a gyerek..Persze látszólag a gyerek több figyelmet igényel,de tudni kell,hogy a férj volt előbb.Övé az első hely..
További ajánlott fórumok: