Fenyegetés esetén, így érdemes feljelentést tenni? (tudásbázis)
Mit töröl kicsoda?
Ha webes felületröl küldi, akkor a szolgálató, freemail és tsai, IP cime van a levélben, ha pc-röl Outlook és társai akkor a küldő IP cime is ott van
Tulajdonságok/részletek/forrásfájl
Tehát akkor nem sok esély van rá hogy így megszüntette az email címet?
Gmail-os egyébként, én nem láttam az IP címét amikor jött az üzenet.
És azt olvastam a regisztrációs felhasználási feltételekbe hogy IP címet 6 nap után töröl az üzemeltető
Ha törlik az e-mail címet,az elküldött levelet akkor is le tudják nyomozni. IP-je ugyanis nem az e-mailnek van, hanem a gépnek. Általánosságban azt mondható, ha valaki bűncselekményt követ el azt proxy mögül is megtalálják ha akarják...
A proxy szerverek is rögzítik a logolásokat és szerver is kioszt egy címet a szerverhez kapcsolódóknak! az alapján visszakereshetik az illetőt.... csak a hatóságok.
Sziasztok!
Kaptam az este egy elég durva fenyegető emailt, viszont mikor próbáltam válaszolni, visszajött az üzenet hogy nem tudja elküldeni, tehát megszüntették gondolom utána az email címet.
Érdemes így feljelentést tenni?Megtalálják hogy ki írhatta?
További ajánlott fórumok:
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Meddig lehet feljelentést tenni? 3 hónapja pénzt loptak a kártyámról
- A NAV-nál lehet-e névtelenül feljelentést tenni a munkáltató ellen?
- Korrupt műszaki vizsga ellen hol tudok feljelentést tenni?
- Kell feljelentést tenni, ha ingóságokat ellopnak a házamból, hogy kifizesse a biztosító?
- Rosszhiszemű feljelentés esetén mit tehetek?