Felsőfokú szakképzések (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is egy ilyen 2éves felsőfokú szakképzésre járok az egyik egyetemen. De sajnos az egyetem egyik kihelyezett karán. Egy ember van ezen a kihelyezett képzési helyen felvilágosítást tudna adni a képzésröl kapcsolatos dogokrol de egyéb okokból nem teszi (ez most lényetelen)
Gondolom minden ilyen szakon ugyan azok a 'szabályok' érvényesek.
Meg tudja nekem mondani vki például azt h a félévi vizsgán ha vki megbukik akkor mivan? Azt tudom h lehet javítani de meddig? Év végéig?
OKJ-s végzettséged lesz..(felsőfokú szakmád)..
Illetve az 54 és 55 kóddal kezdődő felsőfokú szakképzésekért +30 pontot kapsz, ha újrafelvételizel az Egyetemre/Főiskolára!
Van 1-2 olyan szak, amit meghatározott kreditért beszámítanak a fősuliba..természetesen ,ha ugyanazt a szakot jelölöd meg később
A felsőfokú szakképzés legtöbb esetben OKJ-s végzettséget ad. Valahol mondhatjuk azt, hogy ezen sulikkal lesz szakmád.
Anyiban igaz, hogy könnyebben felvesznek fősulira, mivel kapsz érte pontot, így azzal emelkedik a pontszámod.
Akkor ha szakba vág kapsz érte plusz pontot.
"milyen papirt kap róla?"Konkrétan mire gondolsz?Felsőfokú szakképzést kapsz.
Azt szeretném kérdezni,hogy a felsőfokú szakképzések mit adnak!!
Ezután a fősulira könnyebben vesznek-e fel?
és mit ad a végén, mármint ha utána vki nem megy tovább akkor milyen papirt kap róla??
Köszi szépen!!:)
További ajánlott fórumok:
- Jelentkezni szeretnék felsőfokú szakképzésre még febr.15-ig de júniusban betöltöm a 23-at. Így még felvehetnek?
- Felsőfokú szakképzés: Reklámszervező szakmenedzser OKJ
- Mit jelent az, hogy felsőfokú szakképzés egy főiskolán?
- Gyógy- és fűszernövénytermesztő feldolgozó felsőfokú szakképzés
- Csecsemőgondozói felsőfokú szakképzéssel hol lehet elhelyezkedni?
- Ha van egy emelt szintű OKJ-s végzettségem, jelentkezhetek még Felsőfokú szakképzésre államilag támogatott formában?