Fekete paradicsom (beszélgetés)
16. Hmkati
2015. febr. 19. 06:12
Mi boltban vettük a magot, ugyanúgy neveltük, mint a hagyományos pirosat. De a KUMATO-n kívül sárga és fehér paradicsomunk is volt. Utóbbi két szín kifejezetten jó gyomorproblémásoknak, mert kevesebb a savtartalma. Ezt súlyos fekélyesek erősítették meg. Minden készítettünk a fekete, /vagy lilának is mondták/ paradicsomból: levet, levest, paradicsomos káposztát, stb.
15. d41005143d
2015. febr. 14. 01:23
finom az ize,most mar nemcsak fekete paradicsom,de sargarepa is van fekete.
14. Nanda (válaszként erre: 12. - Vykusz)
2015. febr. 13. 22:50
Megmondom őszintén,a héját nem szoktam lehúzogatni!:)
13. 8d022210dd (válaszként erre: 1. - Minos)
2015. febr. 13. 21:20
Szüleim, több " különleges" növényt is termesztenek, mint pl a fekete paradicsomot is de se ízre, se termesztésre nem más mint a hagyományos paradicsom.
12. Vykusz (válaszként erre: 11. - Nanda)
2015. febr. 13. 21:16
Nem dehogy! :) Bár én vegyesen főztem be,de teljesen normál színe lett a pürének.Nagyobb lédúsabb a paradicsom,meg a héja sokkal könnyebben lejön.
11. Nanda (válaszként erre: 10. - Vykusz)
2015. febr. 12. 17:27
Ha megfőzöd pürének akkor is sötét...brrr...belegondolva,kicsit fura!:)
De lehet hogy majd kipróbálom!:)
10. Vykusz (válaszként erre: 8. - Nanda)
2015. febr. 12. 09:21
Nem,csak kívülről,belül meg nagyon sötét bordó.És nekünk hatalmasra nőttek.Egyébként jó fajta paradicsom.Én magról vetettem,nevelgettem és úgy ültettem ki.
9. d41005143d
2015. febr. 12. 00:17
finom en is kostoltam.es biztos ugy kell termeszteni,mint barmi mas zoldseget.
8. Nanda (válaszként erre: 7. - Vykusz)
2015. febr. 11. 22:55
Kívül-belül fekete?
7. Vykusz
2015. febr. 11. 19:21
Nekünk tavaly volt a kertben.Semmi különleges termesztést nem igényel,meg egyébként sincs benne semmi különleges a színén kívül.Talán befőzni jobb.
6. Misaki Itó (válaszként erre: 5. - Minos)
2015. febr. 11. 09:49
Boltban.
5. Minos
2015. febr. 11. 09:43
Köszi, termelőtől vettétek vagy boltban?
4. Misaki Itó
2015. febr. 10. 15:22
Ízre semmi extra,és a termesztésével sincs különösebb gond.
3. Katinkaboszi
2015. febr. 10. 15:12
Én is csak ettem, de nem találtam olyan nagy különbséget a hagyományos és a fekete között.
Talán az érdekes színével lehet menőbb, mint a rendes.
2. bnedora
2015. febr. 10. 14:46
Én még csak ettem belőle. Szerintem semmi extra nem kell hozzá, úgy kell termeszteni, mint a többi paradicsomot.
1. Minos
2015. febr. 10. 14:44
Sziasztok, ebben a témában szeretnék beszélgetni olyanokkal, akiknek van tapasztalata a fekete paradicsom fajtáival, beszerzésével, termesztésével kapcsolatban.
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt?
- Csajok, Szilikon, ez lesz a Paradicsom :)
- Léböjt ideje alatt lehet inni boltban kapható paradicsomlevet, és 100%-os gyümölcslevet?