Fehér, szürke hajra milyen szőke festék? :S (beszélgetés)
Szia!
A boltokban kapható hajfestékek közül márkát nem tudok mondani, mert amikor használok egy típust, azt tuti megszüntetik, de általában majdnem mindegyik befedi az ősz hajat. Én általában sötétszőkét használok, a hajam is világosabb barna volt eredetileg. Nekem a sötét színek nem jöttek be, mert gyorsan nő a hajam. De egy kis satírozással, melírrel kevésbé látszik a lenövés is a sötétbarna mellett.
Látom, nem nagyon írnak ide. Fodrászként pár dolgot megemlítek, aztán hátha lesz konkrét tapasztalat festékről.
Ősz hajat világosra elég macerás festeni, mivel a világos festékek nem fedik be kellőképpen az ősz hajat, mivel nincs már a hajban pigment, amihez tapadjon a festék pigmentje. Ráadásul a szőke festékekben kevesebb a színezőanyag, mint a sötétebbekben.
Mindenképpen 1-2 tónussal válassz sötétebbet a kívántnál, mert az ősz haj úgyis világosabbnak fog látszódni, és ha lehet, ne hamvas árnyalatot, mert előfordulhat, hogy szürke, esetleg lila lesz a hajad.
Bolti márkát nem tudok ajánlani, majd talán jelentkezik valaki, akinek van bevált festéke.
Pénteken festettem a hajam Alfaparf 11.11-es festékkel és 9%-os oxi-val. A hajam szürke és fehér(inkább csak fehér)
Milyen szőke festékkel fessem be,hogy rendesem befogja és ne legyen ilyen fehér? Elég csak 6%-os oxit hozzá kevernem a festékhez? A drogériákban kapható festékekhez 9% vagy 6 %-os előhívő van? Garniert szeretnék venni....nektek bevált?
További ajánlott fórumok:
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Eredeti sötét hajra szőke festék?
- Egy kiszőkített, leszivatott hajra, bármilyen színú hajfesték rákenhető, működni fog?
- Szemfesték szürke szemre
- Segítség! Most vettem észre, hogy a hajas fejbőr és a homlokom között fehér szabálytalan alakú foltok vannak. Festékhiány
- Miért hagy a mosógépem a fehér ruhákon szürkés foltokat?