Évek óta nem virágzott és csak kinlódik a fokföldi ibolyám, mi lehet vele? Mit szeret? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is nyugati fekvésű ablakpárkányon vannak, szinte folyamatosan virágzanak. Alulról öntözöm, ha esetleg nyáron marad a locsolóban egy kis muskátli tápoldatos víz, azt szétosztom nekik.
Levélről nem szoktam szaporítani, csak tőosztással.
Így azonnal virágzó növénykét kapok.
Sziasztok! Az Én ibolykám 4 éves, már többször szétültettem. Évente 2x virágzik, de akkor hónapokig. Idén számomra rekordvirágzást hajtottak végre, január végétől június végéig virágzott. De általában áprilisban kezdi, majd a következő virágba borulás novemberben szokott lenni. Idén ez a folyamat változott. De imádtam, hogy 5 hónapon át tele volt virággal. Nálam állandó a helye immár 4 éve a nyugatra néző konyhaablakom belső párkányán. Nyáron délután félig leengedem a redőnyt, de volt már úgy is, hogy teljesen. Szereti a helyét, bukóra szoktam az ablakot kinyitni, tehát huzat nem éri. Hűvösebb időben 3 naponta locsolom, ebben a nagy melegben van, hogy naponta, szigorúan alulról. A leveleit egy nem használt hajfestő ecsettel szoktam tisztogatni. Vizzel sosem. Valamelyikőtök írta, hogy elkezdett felfelé nőni a levél. Ez azért van, mert időközönként forgatni kell a cserepet, mert "megy" a fény felé a növényke. :)
És még azt hozzátenném, hogy sima általános virágföldben vannak, tápoldatot sosem látott. Legalábbis amióta Én nevelem. :)
Sziasztok!
Már régen olvaslak benneteket és sok új dolgot tanultam. . Kicsikét félve, de szeretném megkérdezni, hogy nem tudnátok-e küldeni nekem fokföldi ibolya leveleket? A cserét magánban megbeszéljük. . . :) Szép napot. . .
Naponta locsolom és tápsózni is kell!
Olvasd el a gondozását! Hátha neked is sok virágot fog hozni. Nem kell semmi különös hozzá.
Nekem ez az első ibolykám, ami már több mint 4 éve soxor hoz virágot. Előtte sosem maradt meg, az összes tönkrement. :(
Mi van az ibolyáddal, túlélte?
A gondozásáról tettem be neked linket, valahol lejjeb!
Az enyém is nagyon rossz passzban volt és lehullott rengeteg levele, most meg gyönyörűen virágzik. Már azt hittem ez sem akar megmaradni. Kevés a virágja, de gyönyörű.
jajj ne azon vitatkozzatok hogy magyar botanikusok miért igy fordították le a nevét. ezt kapta kész.
amugy magyarul tényleg fokföldi ibolya és tényleg nem fokföldről származik, tehát MINDENKINEK IGAZA VAN
Tápsózni kell.
És nem minden helyet szeret. Nekem több mint 20 éve most virágzott először folyamatosan afrikai ibolyám.
Mert ez a becsületes neve. Sosem látta Fokföldet...
Sziasztok!
Az én ibolyám, tavaly ősztől egyfolytába virágzik!
A konyha ablakba van, az nyugatra néz és csak a lemenő nap jó neki, mert a déli oldalon megégne nyáron! Most ültettem szét a tavasszal mert már nem fért a cserépbe!Én is csak a alulról öntözöm olyan 2-3 naponta!! Van fotóm róla, kiteszem
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretik fokföldi ( afrikai ) ibolyát...beszélgessünk!!!
- Mit tegyek az afrikai ibolyámmal (fokföldi ibolya)?
- Hogyan lehet virágzásra bírni a fokföldi ibolyát? Másoknál folyamatosan virágzik, nálam nem akar.
- Elhervadtak a fokföldi ibolyám virágai és a bimbók is, mi lehet az oka?
- Miért nem virágzott a gojibogyó bokrom?
- Van-e közöttetek olyan, aki nyirok ödémával kinlódik? Mivel lehet tünetmentessé, elviselhetővé tenni ezt a betegséget?