Esti elalvás babáknál (beszélgetés)
Részemről is,nem én írtam ":(" jellel,hogy nem aludt a gyerek,nyilván te is érezted,hogy ez nem igazán volt rendben így.
Hisztis-nem hisztis,mindegy minek nevezzük,nem érdemes szavakon lovagolni,a lényeg hogy a napirend biztonságot,és nyugalmat ad a babának!
nekem aztán mindegy, hogy csinalaod...:-)
viszont, egy 9 honapos meg nem tud hisztizni.
az meg csak azért sir, ert baja van. tényleg.
és részemrol vége a témának.
Itt nem erről van szó.Csecsemő korban előfordul hogy felcserélik a nappalt az éjszakával,ilyen előfordul,majd néhány hét alatt maguktól átállnak.De ez az első 2-3 hónap.Nekem szerencsére sosem kellett erőszakoskodnom.Ha nem akart aludni,vagy nem tudott,akkor melléfeküdtem,simogattam,dúdoltam neki,és ha nehezen is de elaludt.Van megoldás nem egy nem kettő,és nem az,hogy rácsapom az ajtót,és otthagyom.1-2 éves gyerek nem "bulizik" hajnalig!!!!
Úgy gondolom,ez nem az ő javát szolgálja.Az nem erőszakoskodás,ha nem hagyok rá mindent,hiszen ő még egy kis gyerek,nekem kell megtanítani,megmutatni neki mindent.És köszönöm,igyekszem így tovább,a gyermekem kiegyensúlyozottsága engem igazol.Más meg szenvedjen a hisztis,kialvatlan gyerekétől,nekem édes mindegy,csak nem szeretem ha még meg is akarják nekem magyarázni a butaságot...
Ezzel az erővel ha nem engeded kiugrani az ötödikről az is erőszakoskodás?
Gyereknek kell a napirend, az ad neki biztonságot és nem utolsó sorban a szülőknek sem mindegy hogy este 11-kor még a gyerekkel kell foglalkozni.
persze, nem egészséges, hogy magátol alakuljon ki a normál napi ritmusa. :-D
szerintetek az eroszakoskodás az egészséges!
hajrá!
csak igy tovább :-D
szerintem hagyd békén, hadd aludjon, amikor jolesik neki.
gondolj mar bele, neked hogy esne, ha felkeltegetnének, mikor aludni szeretnél.
majd kialakul magátol a napirendje.
az én kislányom is egyébként ilyen volt, sokáig hajnal 2-kor aludt el. :-(
de most már, most 15 honapos, rendesen 8 korul elalszik és nyomja reggel 8-ig.
kialakult magátol aó napirendje, soha nem ébrszetttem fel, ha egyszer elaludt.
Keltsd fel!! Igy nem lesz megoldva a dolog, nem lesz semmi baja ha felkelted. Pár napig ragaszkodj a menetrendhez és meg fogja szokni!!
Hidd el, hogy hosszútávon megéri ez a pár nap szigor.
Sziasztok!
Este hány órakor alszik babátok??? sajnos nálunk mindig 11 vagy 11 óra után:( lányom szokása, hogy du-án 6 kor alszik el és 7-8 körül fent van, utána nem akar aludni.
köszi
További ajánlott fórumok:
- Mikor és milyen tejjel érdemes kezdeni a babáknál?
- Mam cumisüveg milyen? Használ hasfájós babáknál?
- Császármetszéssel született babáknál milyen torna alkalmazható a nyugodtabb alvásért?
- Okozhat éjszaka/este lázat babáknál ha jön a foguk? Védőnőnk szerint csak a fogzás önmagában nem jár lázzal!
- Hány hónapos kortól lehet rendszert kialakítani a babáknál? Mit tegyünk, ha két etetés között is sír?
- Mitől sírhat fel négyhónapos kisfiam esti elalvás után?