Esküvői népszokások (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Gratulálok:) Akkor azért már készülődsz gondolom:)
D a ruhádat nehogy meglássa a vőlegény:))
Kimaradt a menyasszontánc a listából.:) Van ahol csak a menyasszony táncol, de vannak olyan vidékek ahol a vőlegény is. Nálunk menyecsketánc volt, vagyis már pirosba átöltözve táncoltam. Ez azért is volt jó, mert a menyecskeruhám már könnyebb, kisebb volt.:)
Nagyon szép lehet a gyertyfény keringő, amit elvileg még átöltözés előtt kell a menyasszonynak az édesapjával eltáncolnia búcsútáncként.
Máshol komoly próbákat kell kiállniuk a házasulandóknak pl.: el kell fürészelni együtt egy fát, vagy kimosni együtt egy koszos pelenkát, van ahol porcelán tányért törnek össze és együtt kell összeseperni.
A menyasszonyi torta felvágásakor pedig akinek a keze felül van az lesz a főnök a családban:)
Új szokás, hogy a házasulandók csinálnak a vendégeknek köszönő ajándékot. Ez valami apróság lehet. (Nálunk sk. készített mandulás fehércsoki volt, tüllbe csomagolva. Finom volt, és szépen is nézett ki:))
Mi csináltunk esküvői albumot, amibe az esküvő alatt a vendégek irogathattak minden szépet:), a sógornőm csinált rá szép borítót anyagból, meg ugyanabból az anyagból csinált gyűrűtartó párnát is.
Az esküvői meghívókat én csináltam:), komoly szervezést igényelt a szétosztásuk, sajnos volt akinek csak postán tudtuk elküldeni.:(
Van ahol szokás, hogy a menyasszony ölébe kisgyereket ültetnek, hogy gyorsan jöjjön a baba.:)
Halihó.
Igen,a mondás igaz.Egy régit,egy újat,egy kölcsönt,egy kéket.
Nekünk július 8-án lesz a nagy nap :)))
Én ugyan nem készülök férjhez menni, de azért elolvastam:) Legalább ezek még szép szokások:)
De nem úgett fel kéket is:)y van, hogy viselni kell valami régit, újat, kölcsönbe kapotatt meg valami kéket?
Nekem a barátnőm vett fel kéket is:)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.