Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdőszéli pikáns tarja recept

Erdőszéli pikáns tarja recept


Az Erdőszéli pikáns tarja hozzávalói:
kb. fél kiló tarja
olaj/zsír

bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek. csipkebogyó lekvár
1 dl vörösbor


Az Erdőszéli pikáns tarja elkészítési módja:
Kb fél kiló tarját felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. Elővesszük a karácsonyra kapott teflon serpenyőnket :), teszünk bele egy kis olajat vagy zsírt, majd beletesszük a husikat. Öntsük fel egy kis vízzel, és tegyük rá a fedőt. Mikor már elkezdett párolódni, öntsünk rá 1 deci bort, tegyünk hozzá 2 evőkanál csipkebogyó lekvárt, és 2 gerezd szeletelt fokhagymát. Amikor átsült a husi, lehet tálalni! Mi hagymás törtkrumplival ettük, de persze lehet mással is. :)

Anyácskám újabb fejlesztése a recept, nagyon betalált!!!
Nálunk a bor és a csipkelekvár házi, a bors pedig színesbors volt.
Lisztérzékenyek pedig ha bolti lekvárt vesznek, azért kukkantsanak rá a cimkére a sürítőanyagok miatt.
:)


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdőszéli pikáns tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook