Erdőszéli pikáns tarja recept
Az Erdőszéli pikáns tarja hozzávalói:
kb. fél kiló tarja
olaj/zsír
só
bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek. csipkebogyó lekvár
1 dl vörösbor
Az Erdőszéli pikáns tarja elkészítési módja:
Kb fél kiló tarját felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. Elővesszük a karácsonyra kapott teflon serpenyőnket :), teszünk bele egy kis olajat vagy zsírt, majd beletesszük a husikat. Öntsük fel egy kis vízzel, és tegyük rá a fedőt. Mikor már elkezdett párolódni, öntsünk rá 1 deci bort, tegyünk hozzá 2 evőkanál csipkebogyó lekvárt, és 2 gerezd szeletelt fokhagymát. Amikor átsült a husi, lehet tálalni! Mi hagymás törtkrumplival ettük, de persze lehet mással is. :)
Anyácskám újabb fejlesztése a recept, nagyon betalált!!!
Nálunk a bor és a csipkelekvár házi, a bors pedig színesbors volt.
Lisztérzékenyek pedig ha bolti lekvárt vesznek, azért kukkantsanak rá a cimkére a sürítőanyagok miatt.
:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Zarahell, 2009. jan. 3. 22:20
Az erdőszéli pikáns tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.