Epres sajttorta recept
Az Epres sajttorta hozzávalói:20 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj/margarin + a formához
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
13 dkg cukor
4 tojás
30 dkg eper
1,5 dl víz
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
Az Epres sajttorta elkészítési módja:
Az eperraguhoz megtisztítjuk az epret, felkockázzuk, majd 1 dl vízzel és a cukorral egy kis lábosba tesszük. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, majd besűrítjük a fél dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük. Az alaphoz a darált kekszet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat/margarint, jól összedolgozzuk. Nem áll össze tésztává, de ha összenyomjuk, tapadnia kell, ha nem, 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá. A kekszalapot egy kikent csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve egy kanál hátával újra lenyomkodjuk. A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, kikeverjük. A masszát a kekszes alapra töltjük, egy kanállal belecsöpögtetjük az eperragut, majd a kanál végével széthúzkodjuk, hogy márványos legyen. 140 ºC-ra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt lágyan remegősre sütjük (a széle szilárd, középen remeg).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. máj. 5. 23:59
Az epres sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.