Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Engem nem érdekelnek a támogatások, nem követem a híreket... fórum

Engem nem érdekelnek a támogatások, nem követem a híreket... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

febr. 28. 17:20
Szivemből szóltál. 12 éve...kár, hogy nem volt idő és akarat ezt korrigálni.
26. ,zumba
febr. 28. 07:30
Pontosan.
25. ,zumba (válaszként erre: 16. - Myra)
febr. 28. 07:28
S utófinanszírozású: lásd nyugdíjas otthonfelújítási támogatás.
24. ,zumba
febr. 28. 07:26
Kedvezmény? Duplán visszaveszik egyéb "nem a lakosság fizeti meg" elvonás formájában. Viszont nagyon jól hangzik, hiszen nap mint nap ezt hallani szombat óta...
23. Nikice (válaszként erre: 17. - Archer84)
febr. 28. 07:25

Úgy kell csinálni, hogy azért olyan sokba ne kerüljön, de megmozgasson nagy tömeget.

Felkészül : falusi kiskocsma ( úgyis ott zajlik ám csak az igazi politizàlás)

22. Nikice (válaszként erre: 15. - Globus)
febr. 28. 07:23
Jó, hogy a gyerekek ezt látják. Lehet még nem értik, de akkor másban is nyerészkedők. Szépen magukba szívják majd, hogy lehet visszaélni dolgokkal. De legközelebb majd a nagyit is látod velük, ő veszi majd a Kinder tejszeletet, meg az avokadót.
febr. 28. 07:05
Igen. De legalább a kisnyugdíjasoknak is.
febr. 28. 07:04
Pont hasonlóra gondolok én is. Sőt olyan érzésem is van, hogy minden intézkedés mintha a feszültséggenerálására menne ki.
19. asztanaviszta (válaszként erre: 17. - Archer84)
febr. 28. 06:59

Elég lenne, ha visszaállnának az u.n. svájci indexálásra a nyugdíjemelésnél.

Ha ezt nem szüntetik meg 2013-ban, a nyugdíjasoknak kb. 25 %-kal magasabb lenne a nyugdíja.

febr. 28. 06:55
Nem ilyen-olyan kedvezményeket kell adni, hanem normális nyugdíjat, normális fizetést.
17. Archer84 (válaszként erre: 8. - Birebora)
febr. 27. 20:29
Az mondjuk kicsit cinikus számomra, hogy azzal indokolják az áfavisszatéritést, hogy a nyugdíjasok költségvetését terheli meg a legjobban. Ez igaz, viszont inkább emelhetnék a normál nyugdíjat, és akkor nem kellene bohóckodni a 13. havival sem. Persze most megint jó kampányfogás, hogy bezzeg ezmegaz el akarja venni ezt is.
16. Myra
febr. 27. 20:22
Vannak egyéb pályázatok is , vissza nem térítendő.
15. globus (válaszként erre: 11. - 55Judit)
febr. 27. 18:45

Eszembe jutott egy kisgyerekes pár, akik foglalják azt a rokkant parkolót, aminek táblázását, felfestését mi buliztuk ki illetékes osztálynál a mozgássérült néninek. Temetése másnapján leadtuk a parkolási engedélyt. Azt mondták, bárcsak mindenki ilyen becsületes lenne.

Gondolom, valamelyik vidéki nagymamának van parkolókártyája.

14. globus (válaszként erre: 7. - 55Judit)
febr. 27. 18:40
Szerintem igen. Mégis, hogyan tudnák ellenőrizni, kié lett a káposzta....
13. Hansika (válaszként erre: 8. - Birebora)
febr. 27. 18:40

pontosan ez a legjobb välasz.

ecccerü es nem fäj...

12. 55Judit (válaszként erre: 11. - 55Judit)
febr. 27. 18:24
Az a gyanúm, ezt a visszatérítést a nyugdíjasok kb fele tudja igénybe venni.
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Birebora)
febr. 27. 18:22
Hát igen. Csak hát a plusz pénzt mindenkinek oda kéne adni, az ÁFA visszatérítést pedig csak annak aki még el tud menni vásárolni. Hány % lehet aki már nem jár el? Még akik képesek rá, azoknak is egy része idősek otthonában van. És mennyien fekszenek be időlegesen kórházba!
10. birebora (válaszként erre: 9. - 55Judit)
febr. 27. 18:17
Tudom:) Pedig rövidre lehetne zárni:)
9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Birebora)
febr. 27. 18:12
Ho-hó! Nem úgy van az! 😀
8. birebora (válaszként erre: 7. - 55Judit)
febr. 27. 18:08

Nem kivitelezhető.

Szerintem kapjon minden nyugdijas havi 30-40 ezerrel többet és nem kell bohóckodni az áfákkal, számlákkal.

febr. 27. 17:59

Na, mégis érdekel, hisz nekem is beígérték a kedvezményt. Vissza kapom az áfát. Saccra, kb. egy ezrest fogok kapni.

Mit gondoltok? Ha a nyugdíjas olyan korú vagy állapotú hogy már nem jár vásárolni, a segítője használhatja a kedvezményre jogosító kártyáját? Ha igen, lesz visszaélés rendesen. Ha nem, akkor szűkül az igénybe vevők száma rendesen. Ez nem lenne meglepő, mert bármit beígérnek, mindig kiderül hogy sokan nem kaphatják meg mégsem.

febr. 27. 16:32
Kutya után is adhatnának, jah, max csak 14 évig kapod de meglenne a plusz 1 szavazat 🤣
febr. 27. 16:22
Nagyon úgy néz ki.
febr. 27. 15:44
Engem se érdekel, de a csapból is ez a téma folyik. Ahhoz hogy ne tudjon az ember róla füldugóval kéne élni.
3. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 27. 15:34
Jómondod!
febr. 27. 15:33

Megszavazom neked a kutya utáni adókedvezményt...

Mert, ha valaki felelősen vállal egy kutyát, az nemcsak neki, hanem a társadalomnak is előnyös lehet.

-Csökkentheti a menhelyek túlzsúfoltságát.

-Egészségügyi előnyökkel is jár.

A kutyatartás bizonyítottan csökkenti a stresszt, javítja a mentális egészséget és segít az aktív életmódban. Ha az emberek egészségesebbek, kevesebbet terhelik az egészségügyi rendszert.

De akkor vegyük be a cicásokat is. 😺

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook