Első autó (beszélgetés)
Jogsi megszerzése után egy Mercedes A140 volt az autóm 4 évig.
Utána már jóval nagyobb autóim voltak,nevem ellenére most Priusom van.😅
akkor ti nagyon ügyesek, fiatalosak vagytok!
Mi már eladtuk az utolsó autót is, a városon kívül néha Pestre megyünk el, de az már vonatos út nekünk.
En egy keveset futott pl. Toyota Yarist vennek valami öregtöl.
A Toyota hibamentes auto.
Nem akarok bunkó lenni, ne vedd gonoszságnak!
De úgy gondolom, már engedd meg magadnak az új gépkocsit, ha anyagilag belefér!
Azt venném figyelembe, mit szeretek, manuális, vagy automataváltót, amióta volt automata nekem, azt mondom a világ legjobb dolga.
Figyelembe venném, hol parkolok vele, ne húzzák meg állandón a szép új kocsimat.
Mire fogod használni, városban, bevásárlásra, netán hosszú külföldi utazásokra?
Mindenképpen balesetmentes vezetést, sok-sok élménnyel!!!
Egy olcsóbb árkategóriájú, használt autót vennék.
A kiválasztásban kérném egy tapasztalt, autós szakember véleményét. Nézz szét, mi az ami tetszik neked, majd a szakembernek mutasd meg, beszéljetek róla. Ha meggyőz arról, hogy másik jobb lenne, akkor tovább keresés van.
Próbálj beszerezni egy régi Suzuki Swift-et. De előtte nézesd meg egy szerelővel, karosszériással, mert ezeknek a küszöbe gyorsan rozsdál. Ha kifogsz egy rendesebb példányt, az nagyon sokáig jó lesz. Van hozzá minden és olcsó az alkatrész.
Nekünk volt egy 12 éves, aztán 7 évig használtuk, csak a kopó alkatrészek kerültek pénzbe, de nem voltak rejtett hibák, szóval jó vásár volt.
A fiamnak egy i4-ese van. Ha otthon tölti, belemegy 100 kW ( ez azért kevesebb ) 72,-Ft/kW. ( ha jól tudom a piaci árat ). Ezzel elmegy 400 km-t. Ez 18,-Ft/km. Az utcai gyorstöltők drágábbak, de még az is simán megéri.
Nem ez a drága, hanem az autó alapára. Ezért döglődik a villanyautók eladása.
A fiam is, de ő még fiatal. Úgy jött vele haza Pestről Debrecenbe, mintha régóta az övé lenne. Mi 70-hez közel már nem tudnánk megszokni, mosógépet is alig találtunk, aminek egyszerű a menüje, mert már minden telefonról is irányítható.
Jó, hogy szereted, megszoktad. Ha 40 körül lennék, volna gond, mert biztosan szeretnék olyat.🙂
Milyen autón tanultál vezetni, az nem mindegy. Én 52 éve tanultam, 7 autónk volt, egyikkel sem volt gondom.
De 2 hónapja utas voltam egy tisztán elektromosban, hát féltem, már nem tudnám megszokni.
További ajánlott fórumok:
- Első autónak milyet választanátok?
- Opel Corsa D első autónak, egy kezdő vezetőnek?
- Használt autót veszek, életem első autója lesz. Mire kell odafigyeljek a vásárláskor, mit kérdezzek a kocsival és szerződéssel kapcsolatban?
- Első autó vásárlás
- Az autó első kötelező szervize
- Elhagytam az autóm első rendszámtábláját