Első állatorvosi vizsgálatnál mit kellene nyújtania az állatorvosnak? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekünk van 1 cicánk.Mikor elöször vittük az állatorvoshoz (az ajánlatos oltásokat beadatni), akkor az állatorvosunk első kérdése az volt, hogy van-e a cicának bármi panasza, észrevettünk-e rajta bármilyen eltérő viselkedést, stb.... Egyébként szerintem egy állatorvosi vizsgálatnak interaktívnak kellene lennie. Kérdeznünk szabad és kell is ha merül fel kérdés. Ha profi és szakmáját szerető állatorvost fogunk ki, akkor bármiben segít vagy tanácsot ad ha kérdezünk! De nem árt egy cica vagy bármilyen állat befogadása elött, kiokosítani magunkat, hogy egy adott állatnak milyen problémáji lehetnek, mivel jár a tartása. :) Mikor a kobór cicust találtad, nyugodtan kifaggathattad volna az állatorvost, hogy tanácsolja a féreghajtást, élösködők eltávolítását a bundájából stb... Szegény á.orvos sem gondolat olvasó, simán hiheti azt, hogy nem érdekel vagy azt, hogy rutinos vagy benne és ezért nem érdeklödsz ezek után. Orvosa válogatja, ők is csak emberek, ki lelkiismeretesebb ki nem az... :) Ne féljünk tőlük kérdezni, szerintem ez a titka! :) Remélem tudtam segíteni!
másik állatorvost kell keresni.
szerintem az állatorvosok többsége kedves és lelkiismeretes, megvizsgálja az állatot, és legjobb tudásának mérten próbálja ellátni. persze közöttük is akad néhány aki már belefásult a dolgába, de ilyenhez legközelebb nem szabad menni!!
főleg utcáról hozott cicánál lett volna nagyon fontos, hogy az alap dolgokat átvizsgálja, féregtelenítsen, bolhátlanítson, oltásokat elkezdje, a látható dolgokat (fül- és szemproblémák) kezelje...
Akkor se pénzünk, se időnk nem volt elvinni. Szerintem neki ez is életmentő volt, hogy valaki befogadta és gondozni kezdte.
Kapott féreghajtót, meg lett fürdetve, így a férgesség és a tetvesség is gyorsan megoldódott. Kaját meg kapott rendszeresen és a fél kg-os macskából 2 hónap alatt 3 kg-os, fényes szőrű szőrmók lett.
Megkérdezhetem, miért most vittétek orvoshoz?
Én hónapokkal ezelőtt vittem volna, főleg, ha a halál szélén állt, ahogy írod.
De már mindegy is, ha szépen kikezeltétek. Elsülhetett volna ez rosszabbul is. Akkor biztos jobban ráfért volna az orvosi vizsgálat, persze nem az, amit említesz.
Nem szabad többet hozzá menni! :(
A mi állatorvosunk egy egyszerű oltás alkalmával is megvizsgálja az egész állatkát. A kutyát is és a tengerimalacot is. Nincsen különbség! Szomorú hogy egyesek ilyenek....
Találtunk egy cicát pár hónapja az utcán és most jutottunk el vele az orvoshoz. Mi lett volna a dolga a dokinak első vizsgálatkor, főleg egy talált utcacicával kapcsolatban, aki nem régiben még a halál szélén volt férgesen, tetvesen, csontsoványra fogyva?
Úgy kellett mondani a dokinak, hogy a fogait, fülét, szemét nézze meg, semmihez nem nyúlt magától. Még a nemét is nekünk kellett megmondani.
További ajánlott fórumok:
- Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj.
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Kutyusom gyenge, Kutyához értők, állatorvosok segítsetek!
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Szerintetek ez az állatorvos állatbarát?
- Mennyibe kerül egy tengerimalackának egy általános vizsgálat?Mennyiért vágja le az állatorvos a körmét?