Eldöntöttem, hogy ápolónő leszek és tovább tanulok. (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az hogy egymaga futkos a nővér éjjel ez rendszeres.
Sajnos mindenhol nagyon kevés létszámmal dolgoznak.Az utóbbi két év pedig nagyon rá nyomta bélyegét,nem kell részletezni miért.
Igen ilyen is van. És a baj az,hogy általánosítanak.(Tapasztalat) Valakinek valahol volt rossz tapasztalata, és azt hiszi minden hol úgy van.
Pedig ez nem így van. (Ez is tapasztalat)
"Nem jó mindig sztárolni a Németeket."
Sztárolni?
Ez itt egy fórum, mindenki leírhatja szabadon a saját tapasztalatát.
Én a hetvenes évek óta élek Frankfurtban.
családi vonalon és a baráti körünkben is vannak született németek akik mindig az egészségügyben dolgoztak.
Orvosok, ápolónők, gyógytornászok.
Mesélnek érdekes, kirívó kórházi esetekről, de ez minden munkahelyen létezik.
Én Svájcba lelépő németet gazdasági okok miatt egyet sem ismerek.
Tehát én ezekre alapítottam a véleményemet.
Amiket Te itt felhozol, tényként közölsz, nos,tényleg nem tudom, hogy miből merítesz,hogy a véleményednek mi a valóság alapja?
De a szavaiddal nem értek egyet.
Ezt velem is eljátszották 14 éves koromban. Nem is engedtek egészségügyi pályára tovább tanulni.
De az élet megoldotta.
Jóval később ugyan,de elértem a célomat!
Én belátom ha tévedek.
legyen úgy, ahogy Te írod és állítod.
Én nem értek hozzá.
"Alkalmi vendégmunkások "kutyamosó" útlevéllel biztosan jóval kevesebbet keresnek."
Tévedsz. Ha egy angol kórházban felvesznek valakit egy bizonyos állásra, nem fognak kevesebbet fizetni neki csak azért, mert külföldi.A felvételnél az számít, hogy megvannak-e a szükséges képesítései, onnantól kezdve annyit keres, mint egy tősgyökeres brit. Amiért több külföldi dolgozik ezekben az állásokban, az amiatt van, hogy nem mindenki szeret hétvégén, vagy éjszaka dolgozni, túlórázni, vagy derogál nekik pisiben/kakában/vérben tobzódni - úgy általánosságban, vagy annyiért, amennyit kereshetne vele. Ez az Egyesült Királyságra igaz. A német rendszerhez még nem volt szerencsém.
A barátnőm az USA-ban nővér, az óhazájában is az volt. Letette a különbözetit, amivel regisztrált nővér lett az USA-ban is. Elvan a fizetéséből, de azért annyira nem dobálja a sipkáját.
Én csak a németben élő német állampolgárok béreit ismerem, akik egészségügyben dolgoznak.
Az én ismeretségi körömben mindenki elégedett a bérezésével.
Alkalmi vendégmunkások "kutyamosó" útlevéllel biztosan jóval kevesebbet keresnek.
a kutyamosó csak jelző, nem akartam vele senkit sem megbántani.
mert rengeteg náció van jelenleg németben.
A német szociális hálózat kimondottan magas és színvonalas.
ezt ma olvastam egy magyar oldalon, de tök érthető:
„Oldjatok meg velem egy matek példát: ha Ausztriában 17.000 forintnak megfelelő kaját vásárolok és 1.1 millát keresek, miközben a csodás kis hazánkban ugyanezért a melóért 300 ezret kapok, viszont ugyanazt a kaját 32.000-ért tudom megvenni, akkor mi a bánatot kellene megtanítanunk a döglődő Nyugatnak, aki lábon lőtte magát?
Ti értitek?” – teszi fel a kérdést a követőinek Lakatos Márk."
Mondjuk Anglia az nyugat, és az ápolónők között elég sok a vendégmunkás, ami némi létszámhiányra utal. Úgy általánosságban az eü. dolgozok között sok a külföldi. Ha jól tudom, ott az utóbbi időben elég sokat beszéltek az ágazaton belüli fizetés emelésről, ami sok helyen meg is valósult. Elfogadható a bérük, de nincsenek azért annyira elhalmozva. Lehet, hogy Németországban nem így működik, de van, ahol igen.
Mellesleg, barátnőm nyáron gyakorlaton volt kórházban (Magyarország) és meglepte, hogy segédnővérként is kereshetne annyit, mint könyvelőként. Akkor azért nem lehet annyira rossz a fizetés.
Bár nem ismerlek,mégis szeretem ahogy írsz.
Valahogy mindig bele találsz az elevenbe.
Leírtad a színtiszta igazságot!!
Az elszántság még megvan.
Ki tudja meddig ...🙄🥺
További ajánlott fórumok:
- Angolul tanulók, ide! :)
- 10 év korkülönbség, Ő 31 én 21. Gyereket akar, Én tanulok
- Akik eldöntötték, hogy le kell fogyniuk, különben sosem lesznek boldogok!
- Finita la commedia. Eldöntöttem, válok
- Egy egészségügyi kórházi dolgozó, ápolónő bele turkálhat-e a betegeg kórtörténetébe?
- Nálatok hogy zajlott? Párod megkérte a kezed, vagy eldöntöttétek közösen, hogy összeházasodtok?