Egyéni vállalkozó adózásával kapcsolatban tudna valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
6. ---Anita--- (válaszként erre: 5. - Terek)
2011. aug. 2. 13:04
Hát... ebben az országban ha valaki totál legálisan akar csinálni bármit is,hiába van belőle pl. 3 millió bevétel évente, 2 milliót simán elvinne az adó... és akkor persze nem csak bevételek, hanem kiadások is vannak... Egyszerűen nevetséges (lenne, ha nem itt élnék...)
5. terek (válaszként erre: 4. - ---Anita---)
2011. aug. 1. 23:24
ha azt nézed, hogy minimálbér után fizet ennyit... :S
4. ---Anita--- (válaszként erre: 3. - Terek)
2011. aug. 1. 23:16
Köszi szépen!
Ez nem hangzik olyan rosszul (sőt), mint ahogy én nekiálltam számolgatni. :)
3. terek (válaszként erre: 2. - ---Anita---)
2011. aug. 1. 23:11
férjem egyéni vállalkozó, én most gyeden vagyok így utánam nem fizet, az ő járulékai havi 50E fixen.
autó után fizettünk tavaly, de kivettük a vállalkozásból idén mert annyira megemelték, hogy nem érte meg elszámolni az üzemanyagot, azt hiszem 300E-t kellett arra fizetni. más költség nem volt most :)
2. ---Anita---
2011. aug. 1. 23:05
A barátommal gondolkozunk egyéni vállalkozás alapításán, melynek éves bevétele kb. 3.200.000 Ft, éves fix kiadása kb. 618.000 Ft lenne.
A kérdésem az lenne, hogy ez kb. mennyi adókötelezettséget vonna magával (SZJA, TB, stb.), esetleg hogy őstermelőként jobban megérné-e...
Az esetleges válaszokat nagyon köszönöm!!!
1. ---Anita---
2011. aug. 1. 23:02
Egyéni vállalkozó adózásával kapcsolatban tudna valaki segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek ügyvéd, aki vállalkozásokkal kapcsolatos problémában segíteni tudna?
- Segítséget kérek egyéni vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatban! Mennyibe kerül és mi kell a kiváltásához?
- Egyéni vállalkozás beindításával kapcsolatban keresek hozzáértő beszélgetőpartnert.
- Egyéni vállalkozással kapcsolatban lenne néhány kérdésem, tudnátok segíteni?