Egyedi fűtésmérő (beszélgetés)
Ja igen!
Minden manipulációgyanús eset,vagy leszerelésnél a ház átlagát számolják.
Szívesen ,nincs mit.
Szerintem a házmester csak a fűtőművek hozzájárulásával,tudtával szerelheti le a kütyüt.
Nálunk a beüzemelésnél adtak egy tájékoztatót ,amiben le van írva bármilyen manipuláció,letakarás,LESZERELÉS! szankcióval jár.
Elvileg a kütyü naplózza a memóriájában,minden rendellenes hőfokváltozást.
Köszönöm mindenki válaszát, főleg a tiedet kefekötőke. Megnyugtató.:)
Még egy kérdésem lenne.
Tegnap jött a házmester és leszerelte a fürdőben a radiátorról ezt a mérő kütyüt. Most akkor ha ott fűtök az hogy lesz elszámolva szerintetek? Közös költség?
Én is bementem,mutatva egy régebbi és azt a számlát ami a visszafizetésről állítottak ki.
Csak azért,hogy hogy mutathassam nekik,mindkettőn formailag ott van:"fizetési határidő,fizetés módja"A fizetés módja :póstai csekk
Kérdeztem az ügyintézőtől ,mi történik ha én nem teljesítek időben?
Válasz:akkor késedelmi pótlék
Akkor előhúztam a 48 ezerről nekem járó számlát,és kérdeztem akkor én is kapok késedelmi kamatot?
Látva ,hogy nem tud lerázni bevitte egy belső irodába,aztán mondta ,ha akarok beszéljek az igazgatóval ,majd egyszer máskor ha méltóztatik "időpontot" adni.
Mert ez az időpontkérés mindig,mindenhova már kiborít!
Szóval belefáradtam a maffiózó stílust felvevő bürokráciába,de a jövő évre már felkészülök.
Az alsó szelep elzárása nem megoldás,sőt azt ajánlják a fűtőművek,hogy a nyári szezonban nyítva kell tartani a szelepeket a karbantartási munkák,(űrítés,feltöltés,légtelenítés)miatt.
Ha mérő mégis számolt annak oka lehet,hogy melegebbet érzékelt mint a környezet.Pl.rásüt a nap fűtőtestre,vagy ami nálunk nem egyszer előfordult nyaranta:a feltöltést melegvízzel csinálták.
Egészen megbízható és korrekt információt tudok adni a témában.
Nálunk az elmúlt évi fűtési szezonban, (okt 14-ápr.19)kezdődött ezen kütyüknek a pályafutása.
Egy táblázatban rögzítettem a következő paramétereket minden nap 18 órakor:
1. külső hőfok reggel 6 és este 18 kor
2. helyiség hőfok
3. radiátor hőfok
4. szelep állás ami a nap folyamán alkalmazva volt,pl 3-5
5. mérő állás
A mérő állást (a leszámolt egységet)a hónap végén helységenként írtam.
Így a kijelzett adatok a teljes intervallumban:
nappali :556 egység
háló sz: 573 egység
fűrdő : 204 egység
konyha: 108 egység
A "visszautalt" fűtési díj:41858 Ft
Azért tettem idézőjelbe mert a szemét fűtőcég nem, postázta ki ahogy illet volna,hanem rátette a kezét,május óta használja és most ősszel havonta jóváírja a fűtés számlámon.
Most is folytatom a statisztikát és összehasonlítom a tavalyi hasonló napokkal a mérő állást.
Érdekességként megjegyzem ,az idén azt vártam ,hogy a tavalyi mérőállás tovább folytatódik ,de a tavalyi érték maradt és a másik eddig nullán álló számláló számol.
Összefoglalva: ha nagyon odafigyelsz lehet spórolni,pl a konyhában ritkán kell kell a szelepet nyítni,ha otthon főzöl.Vagy az alváshoz felesleges 18-19 foknál melegebb.
Saját tapasztalat:
Januári leolvasásig olyan átlaggal fizeted, amivel az előző lakó, vagy tulajdonos. Akkor történik az elszámolás, amit a távfűtés szolgáltató kb. májusban fog kompenzálni. A januári számla viszont már az ezévi fogyasztás alapján kerül elszámolásra.
Fűtési szezon végén a radiátor alsó csapját is el kell zárni, mert enélkül bizony méri a nagy semmit, a lakás hőmérsékletét, vagy a jó ég tudja mit, de képes a számlálója haladni fűtés nélkül is. Ez nem vicc, saját bőrünkön tapasztaltuk a lépcsőházban többen is.
Helló!
Az, hogy egyedi fűtésmérőtök van, nem jelenik meg a havi számlán, majd csak májusban, fűtési szezon leolvasása után. Akkor derül ki, hogy a lakásra leosztott osztószámnak megfelelően fűtöttetek vagy sem.
Sziasztok!
Most költöztünk be egy lakásba ahol egyedi fűtésmérők vannak. Mivel korábban nem ilyen panelben laktunk, nem tudom mit jelentenek az egységek.
Hány egység fogy nálatok havonta és az összességben mit jelent nagyjából összegben?
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Téged taszít, ha valaki túl egyedien, elegánsan jár munkába, iskolába?
- Hallottatok már a MESKA-ról (kézzel készült egyedi cuccok)?
- Hordanál egyedi gyöngyékszert? (bizsu gyöngyre gondolok)
- Jótékonysági árverés egyedi, dedikált portrékra
- Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát
- Lakásvásárlás-alku-házközponti egyedi fűtés