Egy autóra, két személy kérheti a költségtérítést? (tudásbázis)
persze. az adóbevallásba beírja, hogy adott évben mennyi költségtérítést kapott, és ki is fizeti utána az adót (már a munkáltató le is vonja).
itt adókockázat nincs, hiszen az adót megfizette.
itt nem az adóhatóságot, hanem magát a céget "csapod be", mert ugyanazon útra két helyen is kérsz költségtérítést. de mivel mindkét esetben megvalósul az, hogy az adott autó az adott utassal megtette az adott távot, ezért az apeh nem fog kifogásolni semmit, ha esetleg az egyik (vagy akár mindkét cégnél is) ellenőrzi pont ezt az autót. (mert a kilométeróra állása annyi lesz mint amennyit beírnak a nyilvántartásba)
elvileg nem, hiszen - mint korábban is írták - a kilométer óra állást, időpontot rögzíteni kell.
gyakorlatilag azonban a lebukás esélye nulla, ha te is és a férjed is külön -külön el tudja számolni a munkahelyén (ami két különböző cég) akkor tegyétek.
apeh max azt vizsgálja (a cégeknél), hogy adott napon tényleg dolgozott-e a munkavállaló, hogy reális volt-e a megtett kilométer, megvan-e a dokumentáció stb.
de azt az életben nem fogja kiszúrni senki, hogy ti ugyanarra az autóra két különböző cégnél is elszámoltatok valamit.
Gondolom egy városba járnátok,egyébként osztom Princes17 3.hozzászólását.Nem tudom cég függő-e.
Annó,ahol dolgoztam tulajdonosnak kellett lennem.
Érvényes műszaki feltétel volt.
Igen kérheti, de az időpontot és a km óra állást pontosan kell vezetni.
Tehát nem lehet ütközés.
Az én cégemnél nem lehetett, csak az kaphatott akinek a nevén volt a gépkocsi. Ez cégtől függ.
Ezt,hogy gondolod?Egy cégnél szerintem biztos nem.
Különbözőnél lehet,hogy elmegy,de az adónál az APEH
mit ellenőriz?Hú lehet,hogy tippet adtam.
További ajánlott fórumok:
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Utazási költségtérítéshez igénylőlapot hol tudok beszerezni?
- Az ELTE-ÁJK levelező költségtérítéses szakán mennyi az átlagos felvételi ponthatár? 2011-ben mennyi volt?
- Magánszemély kérheti az Apeh-tól a "bentrekedt" adóvisszatérítésének a kiutalását ilyen köztes időben?
- Egy személyautóra nagyjából mennyi lehet a kötelező és a Casco?
- Csináltatott mostanában valaki műszakit, zöldkártyát személy autóra? Mennyi az annyi vajon?