Edzés előtti pörgető, ami nem káros? (tudásbázis)
Nem tudom mi a célod az edzéssel, ha erőnövelés, akkor nem szabadna heti 4 napot gyötörni magad. Az izmoknak pihenésre is szüksége van, nem is kevésre.
Szénhidrát meg kell, legalább edzés előtt valamennyi, hiszen azt alakítja át a szervezet munkává. Ha ez nincs, erőd sem lesz.
Én ezt használom. Mindíg hadban álltam a kilókkal. Ha fáradt, vagy gyenge vagy, ad egy kis plusz erőt. Persze az étkezést nem helyettesíti.
CH kell, edzés után pedig fehérje. Csodaszerek nincsenek. Próbáltam párat. A szervezetnek energia kell, ez többségében az előtte bevitt ch. Alacsony intenzitáson ehhez jöhet némi zsírból égetés is, magas intenzitáson a könnyebb energiabiztosítás miatt izomhoz nyúl a szervezet és zsír helyett az fog "égni". Az edzések 80%-a alacsony intenzitáson kell, hogy menjen, a maradék 20% mehet magason. De ha szigorúan fogyás a cél és nem versenysport a 20% magas fölösleges is.
Vannak edzés előtti formulák EAA, BCAA, meg pörgetők is Hot blood stb. Ez utóbbiakat nem próbáltam, de nem is igazán ajánlom. Normális étkezés és hidratálás a fontos. Étkezésbe nem megyek bele, mindenki abban hisz, amiben akar.
Lehet, hogy radikálisan lecsökkentettem a ch-t és az lenne baj? Ez is benne van...
Eszek napi 2x, csak kevesebbet. Este 6 után semmit.
1 hónapja edzeni kezdtem. Vegyesen, heti forgással vagy konditeremben vagyok, másik héten csoportos edzéseken vagyok.(HIIT köredzés+zumba)
A heti minimum edzés 4 alkalom.
Az étkezésre nagyon figyelek. Kerülöm a szénhidrátot, az édességet kiiktattam.
Viszont ezeken a csoportos edzéseken érzem, hogy hamar kifulladok, vagy szédelegni kezdek...
1 hónap után már jobban kellene bírnom szerintem.
Tudnátok tanácsot adni, mert az L-carnitine szinte semmit sem segít...
Mit szedjek edzés előtt, ami a szívre nem káros?
30/N