Cukkinis-paprikás hús recept
A Cukkinis-paprikás hús hozzávalói:50 dkg sertéskaraj
2 db cukkini
2 db pritaminpaprika (lehet kaliforniai is)
4 db paradicsom
1 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
vegeta
fehér bors
kakukkfű
A Cukkinis-paprikás hús elkészítési módja:
1. A vöröshagymát felkockázzuk.A cukkinit megmossuk, felkockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A paprikát 1 centis csíkokra vágjuk. 2. Hőálló tálba vagy tepsibe öntjük az olajat, belerakjuk a zöldségeket, enyhén sózzuk. 3. Jöhet a hús a tál közepébe, sózva, fehérborsozva és fokhagymával megtüzdelve, kis vegetával megszórva. 4. A félbevágott paradicsomokat a zöldségekre tesszük és egy kis vizet öntünk alá. 5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb másfél órát sütjük, fólia alatt. 6. Majd fél órát fólia nélkül, hogy piruljon a hús, közben egy kis kakukkfüvet szórunk a karajra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. jún. 19. 15:23
A cukkinis-paprikás hús elkészítési módja és hozzávalói.