Csillagászat (beszélgetés)
Száguldoznak a meteoritok, de mi még egyet sem láttunk.
A Perseidák meteorrajt elméletileg láthatnánk, de ma már a felhők is itt vannak a kerek Hold mellett. :(
Ha nem esik, ma is éjszakázunk kicsit az erkélyen, az unokámmal. :)
Te tudod, nekem mindegy! ;)
A Spectrum, V. History, BBC Earth, nem gondolom, hogy hazudik.
Kevés adót nézek, nincsenek közte a ferdítők... :DDD
Nagyon ritkán nézek Tv-t,de nem szoktam mindent elhinni amik ott hangzanak el.Mivel a mai világban képesek a hírekben elferdíteni bármit és mindent elhitetnek az emberekkel, beleértve a neten is.
Sajnos ez a valóság!
Ez a véleményem róla.
😀😀😀 Azok az átkozott összeesküvés elméletek...
Te nem nézel tv-t? Sok érdekességet elmondtak, megmutattak, most is, hogy 50 éve leszálltak a Holdra.
Mint írtam, ellenőrizheted.
Az első űrutazás alkalmával az űrhajósok fent hagyták egy lézertükröt, amelyet egy amatőr teleszkóppal bárki ellenőrizhet.
Tudom, a konteók izgalmasabbak mint a tények.
Mivel elég sok űrszemetet hagytak hátra, ott kellett, hogy járjanak...
Mielőtt az Apollo 11 küldetése végeztével elindult vissza a Földre, Neil Armstrongnak és Buzz Aldrinnak könnyítenie kellett az űrhajón, ezért több mint 100 tárgyat a Holdon hagytak, köztük például 12 pár űrbakancsot is. A bakancsokon kívül kitettek még az űrhajóból kamerákat, szerszámokat, és fényképezőbe való filmeket is. Persze volt náluk néhány szimbolikus tárgy is, ami szintén a Holdon maradt, de amit soha nem is akartak visszahozni: egy amerikai zászló, egy aranyszínű olajfaág, illetve egy szilíciumlemez, rajta az USA, a NASA és a világ vezetőinek az üzeneteivel és jókívánságaival.
Ki látta a tegnapi részleges holdfogyatkozást?
Én igen és a spektívemmel néztem 20x-os nagyításon. 22:10-től 23:30-ig tudtam lesni, mert másnap meló volt s jöttem be aludni. Érdekes és szép látvány volt számomra. A távcső okulárján keresztül jól látszott ahogy belép az árnyékba a Hold. Életemben először láttam ezt a gyönyörű Hold jelenséget.
Ott is várhatlak titeket :D
Persze, hogy itt lent.
Igen, magam is néztem az indulással, kilövéssel kapcsolatos filmet.
1969.07.16 09:32-kor hagyta el az Apolló 11 a drága Anyaföldet.
Engem is nagyon érdekel.
Kedvencem a Discovery Science.
A napokban sok műsor van ebben a témában.
Holdraszállás 50.évfordulója most lesz júl.20-án.