Csak a bejelentett lakcím szerinti kórházba mehetek? (tudásbázis)
Szia!
A barátnőm is ott szült, oda is járt vizsgálatokra, fogadott ott egy orvost is, akinél szülni szeretett volna attól függetlenül, hogy vidékről járt be. Kisebb nőgyógyászati vizsgálatokra pedig ide jár, a körzetihez.
Bátran menj Te is! :)
Ja bocs! Úgy látom te olyan helyre vonatkoztatva értetted a kérdést ahol INGYEN szülhetsz?! Jaaa ját abban az esetben valóban CSAK meghatározott helyeken teheted.
Bocs ezt kifelejtettem a számításból mivel én kizárólag magán orvosokhoz járok és majd szülni is magán kórházban akarok.
igen, mert tudtommal a SOTE az országos befogadású intézmény.
Nme mindenütt fogadják a területileg nem odatartozókat!!!! Tessék odafogyelni erre, és mielőtt pofáraesés van, először odatelefonálni, vagy legalább az orvossal leegyeztetni a dolgot!
Én pld. mivel Mórahalomhopz tartozok tüdőszűrést illetőleg, másutt nem fogadnak csak 2000 Ft fejében (és ez nem para, hanem annyit kell fizetnem kötelezően, amiért nem a területileg illetékes tüdőgondozóba mentem).
Országos befogadású intézményekbe bki, bhonnan mehet az országból, megyei kórházakba megyén belülről fogadják túlnyomórészt az embereket, a városi kórházak pedig kijelölt ellátási területtel rendelkeznek. Én pld., ha otthon vagyok anyuéknál, és mondjuk sürgősséggel be kell vinni Szegedre belgyógyászati ügyeletre, akkor a II. Kórházba visznek, mert oda tartozok.
Szóval, tessék csak utánajárni a dolgoknak!!!!
De a SOTE-n tuti, h szülhetsz Bp-i lakósként.
Jajj ne viccelj már :)))) Hát persze, hogy oda mész ahova akarsz! SZABAD ORVOSVÁLASZTÁS VAN! :)))
Te ezt komolyan nem tudtad?! :))))
Szerintem igen. Én mondjuk magánorvoshoz jártam, de ismerőseim között több olyan volt, aki nem ide a helyi dokihoz járt (mert elég gáz mindegyik), hanem egy másik kórház sztk-s rendelésére. De ezek vidéki viszonylatok, nem tudom, hogy a pesti eü rendszer milyen. Szerintem elmész oda, ahova akarsz, és ha nem szívesen látnak, úgyis megmondják...
Az utolsó hetekben meg az NST-t szeretik, ha abban a kórházban csináltatod, ahol szülni szeretnél.
Sziasztok!
Ha a 12. kerületbe vagyok bejelentve, attól még járhatok a SOTE klinikára, illetve szülhetek ott? Hogy tudjátok?
Olyan jókat hallottam róla, de a János kórházról, ahova én tartozom csupa rosszat:(
További ajánlott fórumok:
- Csak a bejelentett lakcímemhez tartozó körzetbe mehetek nőgyógyászhoz?
- Fülészet- nem bejelentett lakcímen, elmehetek én bárhova fülészeti szakrendelésre?
- Pesten elmehetek a háziorvoshoz úgy, hogy nincs itteni bejelentett lakcímem?
- TB járulék egyéni fizetése miatt bemehetek bármelyik NAV hivatalba vagy csak a lakcímkártyán bejelentett illetékes hivatalba?
- Adóvisszatérítés ügyében bemehetek bármelyík APEH irodába, vagy az állandó lakhely szerintihez kell?
- Ha nincs Pesten bejelentett lakcímem, de most itt tartózkodom akkor hová mehetek orvoshoz?