Buteyko légzéstechnika asztmásoknak (beszélgetés)
Látom jó régóta nem aktív a fórum
Nekem Spanyolországba ajánlotta fel a fogorvosom,hogy megtanít erre a módszerre csak picit sokalottam az árat,mert amig otthon csak 85 ezer addig Itt 780 euro
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Láttam hogy van aki elvégezte és gyakorolja a Buteyko légzéstechnikát. Jómagam egy ismerősömtől kaptam meg a tanfolyamon átadott könyvet. Kipróbáltam az 5 perces orrdugító módszert és miután boldogan tapasztaltam hogy működik, úgy gondoltam kipróbálom ezt a technikát. A könyvben leírtak szerint elkezdtem 2 napja alkalmazni, odafigyelek a légzésemre hogy séta közbe se lélegezzek szaporán, beszéd közben és mindig csak az orromon vegyek levegőt illetve hogy ha lehet a légzésem mindig normális maradjon és ne sóhajtózzak. Ezen kívül megcsináltam azt a 25-30 perces gyakorlatsort amit naponta minimum kétszer kéne. A tegnapi nap folyamán elkezdtem gyengébbnek és fáradtabbnak érezni magam, azonban olvastam hogy ez a tisztulási folyamat része. Azonban már tegnap este belázasodtam és 38,5 volt a lázam, vettem be lázcsillapítót is ami valószínűleg levitte, de reggel ugyan úgy jelentkezett a láz és a gyengeség. Ma már kezdek jobban lenni de használtam ma is lázcsillapítót. Érdekelne hogy ez normális-e és merjem folytatni a gyakorlatsort így magamtól ( csupán enyhe esetleg közepes asztmám van ami hidegbe futástól illetve a por allergiám miatt poros helyen jön elő. ) vagy mindenképpen el kellene látogatnom egy tanfolyamra és sürgősen hagyjam abba? Annak ellenére hogy nem mentem még el, tervezem mindenképpen hogy részt veszek az oktatáson amint lesz megfelelő időpontban a lakhelyemen.
Előre is köszönöm segítségét !
Nagyon egyszerű: a gyógyszergyárak miből élnének?
Attól, hogy nem tanítják az egyetemeken, még hatásos és jó módszer.
Bocsanat,hogy csak most vettem eszre,hogy volt egy hsz.-ed a reszemre.
Valoban elso hallasra talan kicsit soknak is tunhet,de annyi pozitiv dolog fog erni,ha elvegzed,ami megfizethetetlen,sot a gyogyszereidet is elhagyhatod ,ha mar az allapotod ezt lehetove teszi.
www.buteyko.hu
itt talalsz sok informaciot
Sajnos egyáltalán nem hallani erről a légzéstechnikáról.
Leírná valaki röviden a techikáját ennek a légzésnek?
Szia Anikam!
Csak azért érdeklődöm,mivel a tanfolyam ára nem kevés nyhén szóla sem.Nem mindegy, hogy hova rakom azt a 85 000 ft-ot.
Olyanok tapasztalatait várom akik már el elvélgezték a tanfolyamot.
Tapasztalatokat kritikákat...mindent. Kíváncsi vagyok.
Előre is köszi
Oroszországban már régóta tanítják a Buteyko módszert az orvosi egyetemeken. Talán egyszer hozzánk is eljut. Bár ezt nem lehet receptre felírni, valóban szükség van arra a 12-15 órára, ami alatt a tanfolyam résztvevői elsajátítják a gyakorlatok helyes végrehajtását és hogy minden tevékenység közben helyesen tudjanak lélegezni.
Az orrpolip is visszahúzódik tőle, de csak ha még tudsz csukott szájjal lélegezni. Ha már akkora a polip, hogy egyáltalán nem tudsz az orrodon lélegezni, akkor javasolt a műtét, utána a Buteyko tanfolyam, amivel megelőzhető, hogy visszanőjön. Az, hogy kinek mennyi ideig és milyen gyakorlatot kell végeznie, teljesen egyéni, a tanfolyam alatt derül ki. Átlagosan napi kétszer félóra légzőgyakorlat javasolt. Az orrdugulást megszüntető gyakorlatot pedig minden esetben, amikor eldugult és mindaddig, amíg ki nem dugult.
Jónak tűnik! (a tudományos magyarázat - co2 - rendben)
De...
1 óra ingyen (beetetés)
a többi (a lényeg) 75.000,-
ez egy kicsit gyanús, átverés.. lehúzás.. ???
Ismeritek a módszert? Vannak esetleg tapasztalatok is?
Köszönöm!:)