Akinek igazolt BNO kódos betegsége van , arra 2022 - ben jár adóvisszatérítés? (tudásbázis)
Egyébként roppant igazságtalannak tartom, hogy csak a gyerekesek igényelhetik vissza, hiszen másoknak is nehéz a kovid helyzet. Az is volt munkanélküli, annak is duplájába kerül az olaj pl. akinek nincs kiskorú gyereke.
Bár én a kovid árva cuccost is igazságtalannak tartom, mert lehet, hogy még mindig jobban áll(anyagilag) a kovid árva, mint az akinek életben maradtak a szülei...
Csak hát most ilyen dolgokkal tudják begyűjteni az embereket...
Nem.
December 31-ig azoknak kell nyilatkozni, akik a múlt évi adó befizetésüket szeretnék visszaigényelni a gyerekek miatt.
Nem, az adóbevallással együtt kell benyújtani.
Azt tudod, hogy nem biztos, hogy igénybe tudod venni?
Össze ne vesszetek így karácsony előtt főleg ;) .
Tökmindegy , mert a munkaügyi hivatal is kérte az igazolást sőt lefénymásolta . Neki mi köze akkor hozzá ……., ott is csak elég lett volna az , hogy érvényesítsék azt ennyi . Ha a nav keres meg bebizonyítom .
Ez két részből áll:
Először is tudni kell, hogy a betegségnek mi a BNO kódja valamint ez rajta van-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon listáján, ami adekválja a kedvezményre jogosítást.
Másodszor pedig a háziorvostól kell ehhez igazolást kérned és leadni a munkáltató irányába. Amennyiben a betegséged régebbre nyúlik vissza, akkor akár évekre visszamenőleg is visszaigényelhető a kedvezmény. Ez az orvosi igazolásoktól függhet.
Akkor majd az adóbevallásba be kell írni és a 6 hónapot visszautalják, ha volt annyi befizetésed és nincs tartozásod.
Az adóbevallás B lap III. részét kell kitölteni.
A 40. sorba kell beírni az összeget.
Igen , K51 !
Nekem 2015 - ben diagnosztizálták , de eddig minden évben igényeltem fizu mellé havonta .
De ebben az évben csak 6 hónap munkaviszonyom volt , most munkanélkülin vagyok , januárig .
Az unokahúgomnak idén igényeltük vissza 5 évre visszamenőleg.
Diagnosztika volt egyébként, a papírt most állította ki a ho.
5 évre visszamenőleg érvényesíttetheted, feltéve, ha ezen időszakra is van róla papírod.
Ha most derült ki, akkor sajnos nem lehet visszamenőleg. Szakorvosi lelet dátuma döntő.
További ajánlott fórumok:
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- Volt már valakinek Mononucleosis infectiosa nevű betegsége?
- Kullancs Kérdések! Volt olyan akinek komolyabb betegséget is okozott?
- Genitális herpesz fájdalma...:( Akinek volt ilyen betegsége érdekelne mivel enyhítette a fájdalmat?
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?
- Van itt olyan akinek pajzsmirigy betegsége van, és ennek ellenére sikerült lefogynia?