Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszédértés fórum

Beszédértés (beszélgetés)

2017. ápr. 19. 21:06

A savós fülgyulladást úgy képzeld el mintha a víz alatt lennél, vagy állandóan be lenne dugulva a füled, bizony ettől lehet rosszabb a hallása, de ha már 3x rossz lett a hallásvizsgálatotok akkor ott lehet más gond is, nem csak ez és a orrmandula.

Ha teheted menj magánba, ne csak 1 orvost hallgass meg.

5. 4c1a787e8f (válaszként erre: 1. - Csenki90)
2017. ápr. 19. 18:37

Anno a lányom is ilyen kor körül volt, amikor bizony már sokadszor volt középfül gyulladása, és a manduláját ki kellett venni. Neki is mértek halláscsökkenést, bár én a napi életben nem vettem észre.

Viszont őt, miután a klinikán voltunk, másnap megműtötték, és utána megszűnt a probléma.

Az egyetlen igazi kompetens intézmény a beszédvizsgálatra az országos hatáskörű Beszédvizsgáló Intézet. Ezzel nem szabad viccelni, én bármilyen egyéb fejlesztő előtt, vagy ezzel egyszerre ide hoznám el, amennyiben hamarosan nem igazolódik, hogy kizárólag a fülgyulladás miatt van a probléma.

Azt meg ne hagyd, ma szeretik halogatni a beavatkozást, de semmi értelme. Nálunk is egy év pokol után volt megváltás két gyerekemnél is.

Jobbulást!

4. 31bc25d879 (válaszként erre: 3. - Pengő Gyöngyi)
2017. ápr. 19. 16:14
Pontosan így van.
3. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 1. - Csenki90)
2017. ápr. 19. 15:46
Persze, hogy okozhat, hiszen nem hallja jól, amit mondtok neki. Ne idegeskedj, a műtét után jobb lesz.
2017. ápr. 19. 15:43
A hallás vizsgálat eredménye már 3x rossz lett. Nyáron tervezi drnő , hogy kiszedni az orrmandulát.
2017. ápr. 19. 15:37
Kisfiam 27 hónapos és nem beszél csak a maga nyelvén és sajnos észre vettem , hogy nem is ért meg sok mindent. Voltunk fülészeten és sajnos savós középfülgyulladása van mindkét fülén és nagy az orrmandulája . Azt szeretném kérdezni , hogy ez okozhat beszéd megértési problémát ? A fül orr gégész doktornő azt mondta , hogy30 % a hallás csökkenés és ez nem okoz olyan nagy mértékben beszédértési problémát. Valamelyik nap mondtam neki , hogy kacsa mondja háp- háp és elkezdett integetni oly an mint ha azt értette volna , hogy pá-pá vagy mondom neki , hogy csücss és Ő indul a fürdőszoba felé mert a fürdést úgy szoktuk neki néha mondani , hogy fürcsi. Korai fejlesztőbe 26 án megyünk ekkor kaptunk időpontot.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook