Békésen egymás mellett (beszélgetés)
Szerintem nincs már olyan, hogy csendháborítás. Viszont ha valaki olyan tevékenységet folytat vagy követ el, ami másokat az otthona "használtában" zavar, akkor az birtokháborítás.
Ha ezek célzottan csak a Fi. háza előtt folyamatosan, többször randalíroznak és sértően bekiabálnak, még zaklatásnak is minősülhet.
Nincs mit tenni. A rendőr se tud semmit. Ha figyelmezteti őket, visszabeszélnek. Reggel 6 és este 10 óra között a hangoskodás, labdázás, ordibálás nem számít csendháborításnak, birtokháborításnak végképp nem.
Nálam az egyik szomszéd lármás délutánonként, szemben lakó fiatalok más utcabelikkel motoroznak, egy helyben állva is hosszan túráztatják a motrokat. Bele lehet őrülni, de mást nem tehetünk mi se. Nem éjjel csinálják.
Így van, a rendőrségnek lehet jelezni. Én úgy tudom, ma már nem csendháborításnak hívják, hanem a pihenéshez való jogra hivatkoznak. De mindegy is, mi a hivatalos megfogalmazás: a lényeg, hogy változást érjenek el.
Kitartás!
Nagyon nehéz,mert ezeknek nincs értékrendjük.
Nem tudják,hogy mi a helyes viselkedés.
Kutyust bevinni ebben az időszakban.
Mást nemigen tudsz csinálni.
Sajnos, ötletem sincs. Tényleg neked kell "meghúznod" magad a saját lakásodban, mert ha szólsz az csak olaj a tűzre és bízni abban, hogy megunják.
A zavaró hangoskodás miatt hívhatsz rendőrt és tehetsz feljelentést amit ma már bírtokháborítási eljárásnak hívnak - ha jól tudom.
A kutyádat ne engedd a kerítés közelébe, ne is lássák a c-ok.
Ne reagálj a viselkedésükre, te sem legyél szem előtt.
Készíts felvételt a viselkedésükről naponta, ha nem hagyják abba pl. 1 héten belül, akkor birtokháborítás miatt jelentsd fel őket !
További ajánlott fórumok:
- Két magánhangzó egymás mellett ABC-ben
- 3 mássalhangzó egymás mellett
- Írjál olyan értelmes szót amibe "em "egymás mellett megtalálható.
- Írjál olyan értelmes szót amibe "ek"egymás mellett megtalálható
- Írjatok olyan szavakat, amelyben a km páros szerepel (így egymás mellett)
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/