Az alábbiak közül melyik lány-, illetve fiúneveket választanátok egy magyar-olasz házaspár gyermekének? (tudásbázis)
Hűha! Az mindjárt itt van!
És még nem tudod, hogy fiú lesz-e vagy lány? Vagy mindkettő egyszerre? :)
Gratulálok a döntéshez! Jól hangzanak!
Mikor fog(nak) születni? ;)
Aliz – Alicia (term. Alicia Keys után) :)
Lőrinc- Lorenzo jól hangzik (nem Lamas után) :)
Bernarda-Emilia
Fiú névből csak a Marcelo tetszik :) Ahhoz meg úgy igazán egyiket se találtam jónak :) Még a Mateo is tetszik, de a 2 m betűs szerintem nem hangzik túl jól, bár ki tudja :)
Emília-Flóra,
Máté-Vilmos
Az olasz nevekben egyáltalán nem kötelező az anyai vezetéknév, nekem 2 gyerekem van, 1 keresztnevük és egy vezetéknevük van (az apjuk után), mint otthon is használatos.
Egyébként az Aliz megfelelője ALICE (alícse) (mint a rajzfilmben is, alíz csodaországban= Alice nel paese delle meraviglie)
Gibbike, amiket írtál, azok közül talán a legnépszerűbbek az olaszok között a Matteo, Edoardo és Lorenzo, de a legnépszerűbb nevek még Filippo, Riccardo, Tommaso, Davide, a lánynevek közül mindig is vezetni fog Giulia (a romeo és julia miatt), és még gyakori a Martina, Sofia, Sarah, Emma
Bár nem tudom, nem mindenki szereti úgy hívni a gyerekét, ahogy a legtöbben, de az olaszok igen:)
Ha a vezetéknév mássalhangzói nagyjából egyeznek a keresztnévvel, akkor hangzik a legszebben, és igen, szeretik a rövid, egyszerű neveket, amiket nem kell nagyon becézni
Nekem is spanyolos a nevek hangása!
Máté-Emília
Az én kislányom Emili :), az Emília is szép.
Fiúnévben nem tudok tanácsot adni...
Már megbántam, hogy nem adtam második keresztnevet, anyukám nevét kellet volna, aki Rozália volt, modernebbül Róza, szépen hangzott volna: Emili Róza
Úgy gondolom, ha az egyik keresztnév hosszú, mondjuk 3 szótagból áll, akkor a másik legyen rövid. De ez lehet, hogy az olaszoknál nem szempont :)
Ja, és tudni kéne a családneveket is, csak hogy tejesebb legyen a kép :)