Arcüreg megnyílás (beszélgetés)
Szia, írtam neked ezzel kapcsolatban.
Üdv, A.
A panoráma előbb készült 1 héttel, de azon nem is látszott semmi csak a CT-n. A fogam sajnos nincs betömve, mostanában
már kellene vagy húzni.A két fogam közt van a lyuk. :(
Nekem egy a gyökércsúcs feletti ciszta kiműtése során jutott át a szájsebész az arcüregembe, amit simán összevarrt, bár nálam lebeny átültetésre nem volt szükség. Egy ideig nekem sem lehetett tüsszenteni, legfeljebb nyitott szájjal, meg vigyáznom kellett, hogy ne legyek taknyos és egy rövid ideig az evéssel is. Én két kontrollon voltam, és a másodikra - ami emlékezetem szerint kb. 6 héttel a műtét után volt - már teljesen begyógyult.
Szerintem, ha ennyire tanácstalan az orvosod, akkor menj el egy másik szájsebészhez véleményért.
Az a 8 mm már sokkal kisebb lehet, hiszen folyamatosan gyógyul a csont is.
A panoráma RTG most készült ? A júliusival össze kell hasonlítani, biztos látszik, mennyit gyógyult a csont.
Igen, egyik oldalon muszáj kicsit rágni. Ott be van tömve a fogad ? Addig is legyen rendben, még a műtött oldal rendbe jön !
Kinek mi a hosszú... A törések is meggyógyulnak 6 hét alatt. Ez a csont is meg kell, hogy gyógyuljon 3-4 hónap alatt. Szerintem, ha csináltatnál egy panoráma RTG-t, azon látszana, mi a helyzet ! Én elmennék RTG-re !
Mikor kérdezted a dokit ? Júliusban ?
Miért nem mész vissza ? Addig kell panaszkodni, még nem kapsz kielégítő választ ! Különben leráznak. :(
A Gengigél jó találmány.
Ha a műtét után összevarrták a sebet, akkor ott nem lehet a szádban 8 mm-es lyuk, csak a csontban. Az becsontosodik legtöbbször 3 hónap alatt.
Menj vissza a szájsebészetre , és mondd el a panaszaidat !
Jobbulást !!!
Szia!
Elsőként is gyors gyógyulást kívánok!
Nekem volt ilyen, de ez nem mérvadó. Nekem azt mondták magas a fájdalomküszöböm, vagy jól tudom palástolni.
Kellemetlen volt, kb. egy hétig pépeset ettem, az arcom olyan volt, mint az egy hetes vizihulláé püffedt és a kék, zöld, sárga színek egyvelege díszítette.
Hol műtöttek? Hogy lehet azt megállni, hogy ne tüsszents, az jön spontán. Ha megfázol, félrenyelsz, köhögni is kell. Orrot is finoman az egyik orrlyukat mindig befogva ki kell fújni, különben egy csomó baktérium halmozódik ott fel.
Mondták, hogy mivel fertőtlenítsd a szájüregedet?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni homlok- és arcüreggyulladás esetén?
- Tudna valaki segíteni, hogy homlok és arcüreg gyulladást mivel lehetne eredményesen kezelni?
- Milyen tünetei vannak az arcüreg-gyulladásnak?
- Régóta tartó arcüreggyulladással mit lehet kezdeni?
- Nátha vagy arcüreggyulladás, esetleg bőrkiütés?Mi lehet?
- Foghúzásnál arcüreg megnyílása