Anyukám magánnyugdijpénztári tag, lehetőség van visszalépni a régi tb nyugdijrenszerbe!Ti mit tennétek?!Várom a válaszokat! (tudásbázis)
én úgytudom, hogy csak a befizetési időszakban örökölhető, ha már a szolgáltatási időszakban van, akkor nem.
hozamot sem feltétlenül termel, sőt, el is lehet bukni a teljes befizetést.
A tb ben lévők pénze soha nem fog hozamokat termelni, és a bent lévő pénz nem örökölhető,azon kívül nem személyre szóló,szóval meg sem tudod kérdezni, hogy mennyi pénz van benne,éppen ezért nem válthatsz ha úgy érzed csökkennek a hozamaid, még a magánnyugdíj örökíthető, hozamokat termel, és fél évente válthatsz,ha amelyikben vagy az csökkenő hozamokat produkál.Szóval néha megéri váltani is, és én soha nem lépnék vissza a tb be :)
Azon kívül gondoljunk bele melyiknek van nagyobb érdeke abban hogy nagyobb nyugdíjjat produkáljon? Annak az intézménynek amelyik ebből él, vagy az államnak?Én a magyar államtól semmire nem számítanék :)
egyébként meg ezzel foglalkozom, szóval ha kérdésetek van vagy a hozamok érdekelne nyugodtan írjatok a barna.edina1@gmail.com ra
akkor el se merem képzelni, mi lesz, ha a mi korosztályunk megy nyugdíjba.
lehet, hogy már a nyugdíj intézménye meg se lesz!
vagy gondoskodsz magadról, vagy az államtól akár fel is fordulhatsz...már bocs, de tényleg ez van/lesz.
Én úgy tudom, hogy az 53 év körüli korosztály élhet ezzel a lehetőséggel.
Most kezdtem el egy TB ügyintézői tanfolyamot és a tanárunk ott azt mondta, hogy jobban járnak az átlépéssel, de mindemelett érdemes még valamit, akár önkéntest, egészségpénztárt, vagy valamilyen megtakarítást választani, mert nekünk már nem lesz ki kifizesse a nyugdíj. :(
Ez nagyon fogós kérdés:S - én is az vagyok, igaz nekem nincs rá lehetőségem, de a férjemnek megjött a felajánló levél. Mi úgy döntöttünk, hohy marad a magánnyugdíj mellett. Nem biztos h. jobban jár, de az sem, h. rosszabbul.
Lehet sehogy sajnos, mert a nyugdíj nagyon távol van még ha így haladunk:(
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Homeopátiás szert keresek izületi és izomfájdalomra. Tud valaki segíteni? És nem google stb... válaszokat várok.
- Hogyan lehet a magánnyugdij pénztárból visszalépni az államiba?