Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Antitestteszt mennyi idő alatt készül el? fórum

Antitestteszt mennyi idő alatt készül el? (tudásbázis)

2021. márc. 3. 07:03
Köszönöm a válaszokat! Azért kérdeztem, mert elég sok ember közt dolgozom és a gyerekeim is közösségbe járnak. Estünk már túl valamin, kíváncsi lennék, van e némi védettségünk. Megnyugtató lenne.
12. asgardi (válaszként erre: 11. - Asgardi)
2021. márc. 2. 19:58
+/- eredmény, mint a gyorsteszt esetén.(Így talán értelmesebb, bocsi.) Gyorstesztnél nem tudod, mennyi antitested van. Ha megjelenik a csík, elvileg annak színintenzitása arányos a mennyiséggel, de ezzel durván becsülni sem lehet. (Plusz nyilván van egy küszöbkoncentráció, ami alatt képtelen kimutatni az antitesteket(szenzitivitás) -persze ez már nem releváns tartomány, de ELISÁ-val vénás vérből esetleg mérhető.)
11. asgardi (válaszként erre: 10. - Manó2000)
2021. márc. 2. 19:53

Igen, azt mutatja.

A gyorsteszt ujjbegyből gyűjtött vérrel "működik" olyan elven, mint egy terhességi teszt, általában 10-20 perc közt olvasható le. Én kicsit túlzásnak tartom, hogy vagy jó, vagy nem... Biztos hoztak be selejtest is (főleg az elején), de vannak egész megbízhatók a piacon.

A fórumindító vénás vérvételen volt, ott egy speciális enzimkötött módszerrel határozzák meg a vérben keringő antitest(ek) koncentrációját, így értelemszerűen az egy pontos, számszerűsített adat lesz, nem pedig +/- eredmény.

2021. márc. 2. 17:32
Az antitestteszt az a vérben lévő ellenanyagot mutatja? Abból a gyors teszt a 15 perces megbízhatatlan? Vagy félreértem.
9. asgardi (válaszként erre: 8. - Ba7da9cfc0)
2021. márc. 2. 17:06
Azért abból is van jobb fajta.
8. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 6. - Oneday)
2021. márc. 2. 14:10
Jah, csak az semmit nem ér. Vagy jó vagy nem. Elég alacsony a megbízhatósági foka.
7. asgardi (válaszként erre: 6. - Oneday)
2021. márc. 2. 12:44
Szerintem azért tette fel így a kérdést, mert ELISA tesztre ment, aminek nincs rögtön eredménye, cserébe viszonylag pontosan meghatározható vele a kért antitest(ek) koncentrációja...
6. Oneday (válaszként erre: 1. - Magdi985)
2021. márc. 2. 12:28
Egyébként most már elérhető a patikában is gyorsteszt, szerintem az is antitestet néz. Vért kell rácseppenteni.
5. asgardi (válaszként erre: 1. - Magdi985)
2021. márc. 2. 10:49

A labornál érdeklődj,esetleg ők tudnak felvilágosítást adni(,ha helyben validálják).

Valószínűleg a minták mennyiségének függvénye, hogy 1-3 nap közt mikor kapod meg az eredményt.

2021. márc. 2. 10:38

A gyorsteszt nekem azonnal pozitív lett.

Medicoverben vettèk le. Úgy irjàk, hogy 24 óràn belül, legfeljebb három nap.

Hàt a 24 óràn belül az nem jött be :)

2021. márc. 2. 10:34
Sőt most nézem, hogy van "rapid teszt" is ami 15 perc.
2. NomNom (válaszként erre: 1. - Magdi985)
2021. márc. 2. 10:33
A tesztet végző labor weboldalán ott kéne lennie, hogy mennyi időre vállalják. Van aki 24 órán belül, van aki 5 napon belül.
2021. márc. 2. 10:30

Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy magánlaborban, vérből végzett antitest teszt eredménye mennyi időn belül lesz meg?

Ha tegnap reggel vettèk le a vért, meglehet ma?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook