Mennyi idő alatt készül el a valósan a személyigazolvány és az útlevél? (tudásbázis)
Köszi az infot!!!
Időközben én is utánaolvastam ennek. Kicsit bekevert, hogy Horvátországba lehet új személyivel menni, dehát ők nem eus-ak.
Most már nagyjából megnyugodtam, igazából repülővel megyek, talán ott sem lesz gond. Azt írták, hogy max a spanyolok sz@rakodhatnak, mivel a régi személyiben (nekem a puha borítós van) nincs benne angolul, hogy mi micsoda.
Én egyébként július 3-án csináltattam személyit, vidéki okmányirodában (mert Bp-en annyian voltak, hogy egy műszak alatt nem kerültem sorra, és voltak, akik panaszkodtak, hogy ők már negyedjére vannak itt - szóval más se került sorra...), vidéken meg nem volt előttem senki.
Július 19-én hozta a postás a bp-i címemre.
Az mit jelent, hogy régi személyid van?
Mert elvileg még az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel) is lehet utazni az EU-n belül, a puha borítójúval meg pláne.
Azért javasolták a kártya formátumút, mert azt biztos, hogy minden határőr ismeri.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül gyerek útlevelet csináltatni és mennyi idő alatt készül el?
- Tudja valaki, hogy mennyi idő alatt készül el a személyigazolvány?
- Útlevél kérelem sürgősségi felárral - hány nap alatt készül el?
- Milyen gyorsan készül el az új típusú útlevél?
- Mi kell a személyigazolvány cseréhez és mennyi idő alatt készül el?
- Biometrikus útlevél - Mennyibe kerül? Mennyi idő alatt készül el? Hol csinálják?