Angliában vagy Magyarországon érdemes a GYES-t igényelni? (tudásbázis)
Angliaban a gyerek 9 honapos koraig kapsz gyest, ezt is erdemes figyelembe venni. Utana meg van 3 honap fizetetlen szabadsag, majd a 12. honaptol vagy visszamesz dolgozni, vagy bucsiut intesz a munkatol.
A 9 honap utan heti 20 font a csaladi potlek.
Ezen kivul vannak kulonbozo segelyek, de ezekehez minimum egy ledolgozott ev kell.
Valamint a terheseket nem irjak ki tappenzre hacsak nincs valami nagy gond, itt a 8. honap vegeig dolgozni kell, fizikai munkat ugyanugy, mint szellemit.
Az ottani szabályt nem tudom.
Az itteni meg le van írva az Oep honlapján, tök ugyanazt tudnám leírni, azt meg minek.
Anglia-Magyarorszag gyes kerdes? Baba projektet mikor kezdjuk szerintetek?
Sziasztok! 2 eve van bejelentett munkaviszonyom itthon, de januartol Angliaba koltoznenk. Nem tudom hogy mikor kezdjunk a baba projektbe? :) Hogyan jarnek jobban? Ha meg itt teherbe esek, es innen kapom a gyest, es kozben kikoltozhetnenk nyugodtan Angliaba. Vagy elobb keressek ott munkat, es varjam meg azt az idot amikor gyesre lehetek jogosult? Egyaltalan hany hetestol mehetek gyesre itthon, vagy kint? koszonom a valaszokat.
További ajánlott fórumok:
- A gyed utánni gyes-t meg kell igényelni vagy automatikusan fogom kapni?
- Ha valaki Angliában, vagy máshol dolgozik, azt Magyarországon be kell jelenteni valahova?
- Tudja-e valaki, hogy meg lehet-e szüntetni a Gyes-t, azért, hogy munkanélküli segélyt lehessen igényelni?
- Rokkantsági ellátás mellett lehet GYES-t igényelni?
- A GYES-t mikortól lehet igényelni?
- Németországból meg lehet igényelni a családi pótlékot úgy, ha én a gyerekkel egyelőre még Magyarországon vagyok?