Alváshoz plüss? (beszélgetés)
Nekem nem volt soha. Öcsémnek igen, kisiskolás koráig egy sárga mackó, ronggyá foszlott :)
Gyerekemnek iskolás koráig, utána kimostuk és félretettük, nemrég dobta el.
41 éves vagyok,a plüss szamarammal alszom.Ha hazamegyünk ottalvós családlátogatásra,jön velem.Sőt,home office-ban ott ül a szobában egy közelemben lévő fotelban.Akkor is,amikor interjúzom vagy prezentálok.A kamerán nem látszik,de én szeretek ránézni közben.A családim elfogad ilyen “gyerekesnek”,más meg nem tudja,magánügy🙂
Èn lóval, teknőssel ès csillámpónitestű mopsszal alszom.A dupla ágyon a másik rèszen vannak, nem ott, ahol èn alszom.
Anyám is plüssel alszik, pedig 72, én is így 49 évesen, és szerintem ez életem végéig így is lesz, még utazáshoz is az első előkelő helye van a bőröndban. Mikor egysze pár napra mentünk kézipoggyásszal nem fért be, de a szállóban meglepett vele a férjem, hogy az övébe igen :)
20-25 évesen elgondolkodtam, hogy meddig fog még nekem valami plüss kelleni az ágyba? Mert már olyan ciki... :) Bár csak a birkás párna van néhány éve, de néha én is előveszek valamit, mert olyan jól esik a lelkemnek, biztonságot ad. Szóval nem ciki szerintem se. Aludjon mindenki azzal, amivel jól esik! :)
Nem tudok plüss vagy kispárna szorongatása nélkül elaludni. Az mindegy milyen csak valami puha ‘hozzábújós’ dolog legyen. 😄
Azért örülök, hogy ennyi idő fejjel nem csak én alszok plüssel :D
Csak csendben mondom,69 éves vagyok,van egy pandám azzal alszom,a lányom 31,Buksi kutyáját,itthon nem hagyná,ha külföldre megy viszi magával.
Ovi után ünnepélyesen megvált tőle. Szürke-fehér egér volt 😁
14 éves Lányom 14 éve alszik a nyunyókájával :) Utazáskor vagy ha barátnőnél alszik, azért nem viszi ;-)
50 évesen mindenhová viszem magammal a plüss orrszarvúmat. Nélküle nem alszok
Én se indulnék el nélküle. De tök jó, ha van a nyaraláson is, mert akkor van kettő. :D Egy kispárna jó, kettő még jobb. :D
A 31 éves fiamnak ilyen kutyája van, és más plüssöket is cipel, ha másutt alszik.
Kispárnát én is viszem nyaralni :D
Az kell, a legtöbb helyen meg nincs is kispárna már. Nem is értem, hogy lehet a nélkül aludni.
Én egy bárányos plüss párnán/párnával (bárány fej és test, tépőzárral birkává alakítható) alszok. 33 vagyok. :) A sima kispárnámat viszem nyaralni is.
KELL az alváshoz, vagy csak jól esik, ha ott van?
Én is plüssel alszom, és elmúltam 30 :)
Otthon mindenki azt csinál amit akar, ami jól esik. Nem kell korhoz kötni.
Ameddig szükségesnek érzik. Az én lányom egyetemista korában is. Sőt, akkor egyszer karácsonyra ölelni való mackót kért. A menyem nagyon sokáig hozta magával a gyerekkori kistakaróját, ha itt aludtak. Aztán felváltotta az unoka. 😀
Köszi szépen!
Csak azért gondolkodtam el ezen, mert nekem gyerekként nem volt szükségem rá. Most mindkét gyereknél azt látom szeretik. A nagyobb ráadásul fiú.
Szerintem normális. Ennyi idősen én is plüssel aludtam. Sőt még idősebben is.
Ő és 39 vagyok és egy plüss macival alszok a mai napig.
Nem azt mondom, hogy kell ,hogy tudjak aludni, mert pl nyaralásra nem viszem azért magammal, de itthon jobban alszom vele.
A gyerekek már 10 és 12 évesek, de még mindig plüss kell az alváshoz.
Ilyen van másoknál is?
Ez hány éves korig normális?
További ajánlott fórumok: