Általános iskolás matek feladatok, segítetek? (tudásbázis kérdés)
Nekünk, anno 75-76-os tanévben gimánziumban, nyelvtagozaton, azaz mezei matekban anyag volt a deriválás.
Többektől hallom mostanában, hogy most már nem középiskolai anyag. Nem tudom, akkor hogy volt ez, de szenvedtünk vele rendesen.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni matematikai feladatmegoldásokban? A feladatokat feltettem az adatlapomra. Köszönöm.
A fiam mikor 6-os korában volt ezen a Zrinyin,ott már olyan feladatok voltak,amit most tanulnak amúgy 8-ban.De megoldotta :)
Pont azért,amiért vki lentebb írta,hogy nem matek,hanem jórészt logika :)
Nehogy túl sokan jussanak tovább... Volt már olyan, hogy "könnyű" volt a feladat sokan érték el a pontszámot, aminél tovább lehet küldeni. Továbbment, majd felemelték a ponthatárt, nehogy sokan legyenek a következő fordulóban.
Egyébként meg érdemes megnézni, hogy egy Zrínyi matekverseny döntőjében milyen iskolákból vannak...
A felvételi nem is lenne nehéz, talán az utolsó 3 feladat. De:
10 feladat sok 45 percre
Idegesek és azt is elszámolják, amit nem kellene
De az is igaz, hogy 2009-2010 óta egyre nehezebb:( Mindenesetre nem véletlen, hogy legtöbb gyereknek a nyelvtan jobban sikerül, mint a matek.
A nyolcadikban a középiskolai felvételin viszont már nem versenyzőknél is elvárás, hogy efféle feladatokból tizet oldjon meg 45 perc alatt.
Megnyugtatásul: ha a fele megvan, már jónak számít. :-)
Komolyan mondjátok hogy ezek általános iskolai feladatok ???:-( hány éves a csemetéd ?
De remélem nem első osztály az én fiam jövőre megy suliba és gondoltam hogy amíg csak tudok segítek neki aztán megoldjuk..............félek nem sokáig számíthat rám :-(
a=(b+c+d)/2
b=(a+c+d)/3
c=(a+b+d)/4
a+b+c+d= 2400
(b+c+d)/2+b+c+d=2400
ebből: b+c+d= 1600, vagyis a=800
b így:
b=(800+c+d)/3 és b+c+d=2400-a=1600
vagyis (800+c+d)/3+c+d=1600
c+d=1000 amiből b=2400-a-c-d=600
c=(a+b+d)/4=(800+600+d)/4
és c+d=1000
vagyis (1400+d)/4+d=1000
vagyis d=520
ebből: c=480
A:800ft
B:600Ft
C:480Ft
D:520Ft
Köszönöm szépen!:)
Aki tudja,légyszi oldja meg a 2.feladatot.:)
Bővebben:
1-9. oldal 9 db számjegy
10-99. oldal 90szám 180 számjegy
100-999. oldal 900szám 2700 számjegy, ez így együtt 2889 számjegy ami sok :) a kettő különbözete 114, és mivel a fentiek már háromjegyű számok, 114/3=38
999-38=961
1.
Hány oldalas az a könyv,amelyben a lapok számozásához 2775 számjegy kell?
2.A,B,Cs,D együtt vásároltak egy 2400 ft-os társasjátékot.A vásárlásnál ezt mondták:
A:én a felét fizettem annak,amit B,Cs,D együtt.
B:Én a harmadát fizettem annak,amit A,Cs,D együtt.
Cs:Én a negyedét fizettem annak,amit A,B,D együtt.
Mennyit fizettek külön-külön?
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk az általános iskolásokról!
- Egy jó matekos segítsen!!! Általános iskolás versenyfeladat.
- Zsebpénz! Általános iskolás gyereknek kell -e zsebpénz?Mi a célja?Mire tanít a helytelenül adott zsebpénz?
- Általános iskolásokat nagy koncertre elvinnék osztálykirándulásra, neked erről mi a véleményed?
- Mennyit fizetnél általános iskolás gyereked matek korrepetálására?
- Matematika és nyelvtan gyakorló feladatokat keresek a neten általános iskola 2. -3. osztályos tanulónak. Ha tudtok, segítsetek, hol találok?