Szezonális allergia ellen milyen gyógyszerek válhatnak be? (beszélgetés)
A vény nélküliek nekem se segítettek.
Ez a lordestin egy megváltás.
Lordestin+bufomix(asztmára)
Allergiás asztma.Egész évben folyamatosan.Mindenre allergiás vagyok.Nekem csak ezek váltak be
Szia!
Sajnos nem tudok hasznos tanáccsal szolgálni, nekem eddig semmi nem vált be :(
Kipróbáltam legalább 5 féle(Allegra, Cetirizin, Zilola, Claritin, Zyrtec) vény nélkül kapható tablettát (minden szezonban másikat), illetve szakorvosnál is jártam, aki írt fel nekem vényköteles gyógyszert(Lendin), de így is éppen csak egy fokkal jobb az elviselhetetlennél...
Mindenféle orrspraykkel és szemcseppekkel megtámogatva sem érzékelek javulást.
(az is elképzelhető, hogy van hatása és enélkül még rosszabb lenne :D )
Kiegészítés az 5. hozzászólásomhoz:
Na jó, szépítettem kicsit: néha akkorákat tüsszentek, hogy a fél kerület összerezzen. 😊 Természetesen azóta is allergiás vagyok, a bőrteszt kimutatja, de ki nem tojja le, ha nem szenvedek? Plusz kifelejtettem: általános, immunerősítő vitaminokat is szedtem, tehát a támadás 3 frontos volt.
Egy akupunktúraellenes tüdőgyógyász azt mondta kb. egy éve: természetes, hogy megszűntek a panaszaim, mert 50 év felett csökken a szervezet reakciója. Ez milyen vigasz egy 20-30 évesnek? Várjon évtizedeket?
Férjem sorkatona korától kb. 50-ig zsinórban náthás volt. Mint a víz. Akkorra elege lett, elment gégészetre, orrpolipot állapítottak meg és allergiát IS. Kapott egy sprayt, amit 1 szezonban használt, azóta semmi baja, még a spray sem kell többé.
Azt nem tudjuk, hogy a polippal mi lett...
NEm mindegy ha fel kell íratni?
Enyém is tüsszög, de nem szed semmit.
Ha valaki igazán foglalkozik vele, v. magával, a szezon előtt pár héttel kellene megkezdeni a szedését.
A receptes gyógyszerekben mindig több a hatóanyag.:))
Sziasztok!
Allergia elleni gyógyszerekkel kapcsolatos tapasztalatokat szeretnék begyűjteni.
Párom (férfi :D ) évek óta a cetirizin tablettát szedi kb tavasztól nyár legvégéig, mert minden fűre pollenre allergiás. Viszont a tünetei nem csökkenek 100%-osan, hanem kb 60-75%-osan, attól függ épp mi terem. Egész nap tüsszög és folyik az orra, nagyon idegesíti (néha engem is :D )
Gyógyszerészt is megkérdezek majd ha kell, de nem mindig ülnek a pultban tapasztaltak, illetve azt akarják eladni ami náluk van a patikában....
Kinek milyen allergia gyógyszer (vény nélküli) vált be?
Köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen hatásos gyógymód van a parlagfű allergiára, ha már a legerősebb gyógyszer se használ?
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Az allergia elleni gyógyszerek tényleg steroid tartalmúak?
- Hogyan enyhítsük a gyógyszerallergia tüneteit?
- A kisfiam parlagfű allergiájára már most kezdjem adni a gyógyszert?
- Nektek melyik allergia elleni gyógyszer vált be eddig szénanáthára?