Állásvállalás "Nemzeti Dohánybolt"-ban (beszélgetős fórum)
Szia!
Kezdettől dolgozom a helyi ND.-ben. Vannak jó és rossz tapasztalatok gondolhatod. Sajnos amikor kezdtünk, a vállalkozó nagyon normálisan állt hozzánk, aztán belemdült a kaszálásba és ettől az évtől már az ünnepeken is nyitva voltunk.
Sajnos elég átláthatatlan, hogy mennyit engedhetnek meg maguknak, de mindenki félti a munkahelíét,- pláne vidéken, így már beletörődtünk, hogy vasárnap, ünnepek alatt dolgozunk és nincs semmi plusz.
Sziasztok!
Van itt még valaki közületek? :)
Nemrég kezdtem trafikban dolgozni, átcsábítottak az előző munkahelyemről, azt ígérték ez sokkal könnyebb és jobb lesz, de nem így lett.
Minden nap egyre rosszabb, az üzletvezetővel is rossz a viszonyom, a hétvégéssel is.
A gondom az,hogy nem tudom kitartsak még egy darabig, vagy menjek és nézzek más után? :/
Ja, és persze az ismerősömmel sem akarok kiszúrni, aki szerezte nekem a melót!
:(
Nagy a csend, már a rablásokról sem lehet hallani.
Nem biztos, hogy azért, mert megszűntek volna.
Mi nemrég költöztünk egy új helyre és ugyanúgy le kellett fóliázni az ajtókat, ablakokat.
Ez szerintem is így kell, hogy legyen.
Ha büntetés van kiszabnak egy összeget az eladóra és egyet a vállalkozóra(kb. tízszeresét, mint az eladóé).Nem lenne reális ha mindkettőt nekem kellene fizetni.
Persze figyelni kell nagyon, sok ellenőrzés van. Direkt senki nem akar kárt okozni.
Nálunk szerintem egy durvább büntetésnél másnap nem kellene bemenni dolgozni.Kirúgnának.
Valami hasonlóval próbálkoztak, de én nem írtam alá.
Teljes körű anyagi felelősség volt benne, kiterjesztve a munkáltatót terhelő büntetések kártérítésére is.
Pontosan így van megfogalmazva: munkaidőm alatt hatósági bírság esetén vállalom a teljes összeg megfizetését a munkáltató részére.
Nem tér ki részletesen hogy konkrétan milyen büntetés, ez az én olvasatomban, jelentheti akár az a hülyesége utáni fizetést is! De az ajtót nyitvahagyhatom szerinte, h ne legyen meleg odabent, nehogy a vásárlók panaszkodjanak..., de ha elkapnak nyílván én fizetek..,
Nekem is vegyesek a tapasztalataim.
Nem hozta a várt forgalmat az üzlet.
Ma már csak ketten dolgozunk a trafikban az induló négy főből.
A szabadságunkat elég nehézkesen tudjuk kivenni.
A fizetés viszont jobb a vártnál.
Szeretem csinálni.
A főnökömmel folyamatosan küzdünk, fura fazon.
Ez a gyenge pontja az egésznek, nem bírok kijönni vele. Tisztára, mint Tom és Jerry, nem én találtam ki, ő mondta és találó. Mázli, hogy csak ritkán van bent.
Sziasztok! Érdekelne mi van jelenleg a trafikosokkal?
Én kezdettől alkalmazott vagyok és, mivel kisvárosban,- örülök, hogy sikerült itt elhelyezkedni. Vannak jó és rossz tapasztalataim, de jó lenne tudni mi van a többiekkel, hogy látják most? Írjatok!
Amikor nem szereted az miért van?
Engem a politikai megközelítések zavarnak, de azért ez nem erős arány, kb. 10 %
A "nagyon kemény", nálam 17 évvel idősebb főnököm meglepő dolgokat művel az én lelkemmel.Vagy nagyon haragszom rá és legszívesebben ott hagynék csapot, papot, vagy elolvadok és különlegesnek érzem magam, mert Ő figyel rám és elemez, megért(?)
Már megint érzelmi csapdában vergődöm.
Eltelt egy hét. Kicsit összeszedtem magam,már nem látom olyan sötéten a jövőt. A nagyon kemény főnököm, már nem is olyan kemény.Tegnap elmondta, hogy értékeli a hozzáállásomat és látja a tudásomat, ne hagyjam magam lehengerelni a harsányabb kolléganőimtől. Ő bennem és még egy kolléganőmben gondolkodik az üzletvezetést illetően.A poén az, hogy a másik kolléganőm sem egy vezetésre termett fazon, meg én sem. Elgondolkodtam, + 20 000 forintért nem szeretnék kifordulni önmagamból.Soha nem tudnék hatékony vezető lenni, nekem az emberi kapcsolatok mindig fontosabbak voltak az eredményeknél.
Persze az egomat legyezgeti a felkérés, de ez nem én vagyok...
Persze, hogy nem.
Viszont jár cafetéria; mégsem közfoglalkoztatás, és annyira (órában) és annyival(pénzben) van bejelentve, amennyit kap. Napi nyolc óra, heti két szabadnap.
Se határidő, se különösebb felelősség, nem túl stresszes.
És mennyit keres egy H&M es eladó, aki ha akar sem dolgozhat teljes munkaidőben csak 4 órában és persze minden nap túlóráznia kell, amit majd lecsúsztathat? Havi 45 ezer nettót. És egy pennys eladó, akit pedig csak 6 órában foglalkoztatnak és ehelyett 8 órát dolgozik és ő le sem csúsztathatja, ki sem fizetik neki, tehát csak puszira csinálja? ő már kap 60 ezret is talán. Ja és egyik helyen sincs egyéb juttatás, csak kihasználás. Ezek a boltok elég kényelmesnek tűnnek és a fizu sem rossz a többihez képest.
Persze nem azt mondom, hogy ez a legjobb fizetés a világon, de még sem minimálbér,
A mi környékünkön rengeted ilyen dohány bolt van és én már voltam bent szinte mindben és látszólag jó. Beszélgettem is néhány eladóval és elégedettek:)
remélem így marad. És igen, ha eladó lennék, akkor én is mennék ilyen helyre dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Állatkertek, állatkerti állatok, Vadasparkok, Nemzeti Parkok bárhol a világban. A, B, C-ben .
- Világ nemzeti parkjai
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Milyen nemzetiségűnek számítok?
- Társkereső arab, olasz, más nemzetiségű férfiakkal
- Milyen közös szavaink vannak más nemzetiségűekkel?