Akik kiköltöztek külföldre, azok valójában nem szeretik a hazát? (beszélgetés)
Direkt nem akarod érteni, hogy mit írtam?
A kiragadott mondat így folytatódik:
"de nézzük reálisan esély sincs itthon változtatni, nincs vízió, előremutató jövőkép."
"Amit viszont nem tolerálok, amikor valaki kimegy feketemosogatónak, lakik fél tucat idegennel és hazafelé pedig ugat a "lúzereknek" akik ittmaradtak, hogy nézd vettem egy lef.ngot bmw-t parasztok."
Semmivel sem rosszabb mint közmunkában ötvenezerért, vagy hajléktalanként tengődni."
De rosszabb, mert ez is csak tengődés viszont "köpköd hátrafelé".
Eszem-facom megáll már ettől a portáltól...
Nekem mondod?
Hetente vágyódom vissza .
Rombergpark
Westfalenpark,Phoenix See..,séták Dortmundban.
Ha nem lenne Prézli , holnap utaznék vissza.
"Az tény , hogy itthagyták az országot ebek harmincadjára"
Én ebben némi iróniát vélek felfedezni.
De ha tévedek sorry...
csak a kijutás könnyebbségre gondoltam.
Ma elmenni csak szervezés kérdése.
Én 1978-van értem Frankfurtba, azóta az az otthonom.
"Az tény hogy itthagyták az országot ebek harmincadjára"
Kinyílt a bicska a zsebemben! Mégis mi a fenét tudnának tenni? Te aki itthon vagy mégis mit teszel hogy jobb legyen? Amikor olyan kaliberű emberek kényszerülnek elhagyni az országot mint Karikó, vagy olyan emberek nem élnek itthon mint Vujity Tvrtko? Akkor mit vársz az egyszerű emberektől akik a jobb élet reményében mennek el. Nem jó kedvükből teszik meghiheted.
"Amit viszont nem tolerálok, amikor valaki kimegy feketemosogatónak, lakik fél tucat idegennel és hazafelé pedig ugat a "lúzereknek" akik ittmaradtak, hogy nézd vettem egy lef.ngot bmw-t parasztok."
Semmivel sem rosszabb mint közmunkában ötvenezerért, vagy hajléktalanként tengődni.
azért én különbséget tennék a kijutások között.
a hetvenes évek Kádár rendszeréből meglépni, amikor a rendszer csak gáncsoskodott, vagy most, mert az csak benzin kérdése, senki sem lő rád.
Mindenki költözik összevissza, ez egyáltalán nem magyar jelenség. Ahogyan ide is jönnek más országokból. Pénz, munka, biztonság, beke, kalandvágy stb stb.
Nem mi vagyunk a világ közepe.
“Én "kötelezővé tennék" 1-2 év nyugati típusú külföldet a fiataloknak, hogy lássák sokkal szélesebb a világ mint azt gondolja, nem minden fekete vagy fehér mint ahogy azt itthon kommunikálják.“
Melyen egyetertek.
Ez a kerdes igen provokativ, gondolom annak is szantad.
Szeretem Magyarorszagot, ezen semmi sem tud valtoztatni.
Azért kíváncsi vagyok, neked erről mi a véleményed?
Miért gondolod, hogy aki akár anyagilag változtat országot, vagy mert ott tud bármiben kiteljesedni, tanulás, művészet, munka, az utálja is a szülőhazáját?
Dehogy hazaárulók. Az tény hogy itthagyták az országot ebek harmincadjára, de nézzük reálisan esély sincs itthon változtatni, nincs vízió, előremutató jövőkép. Nem csak a pénz miatt mentek ki, sokan kimentek olyanok is akik itthon is jól éltek, de áldozatot hoztak azért, hogy az ő gyerekeik már ne gyökértelenül kezdhessék egy jobb helyen az életüket. Mert kimenni is őrült nehéz ám. A gáz nekünk ittmaradtaknak, hogy nagy számban olyan ember megy ki, boldogul külföldön aki tud, akar tenni azért hogy neki és a családjának jobb legyen, akinek van elképzelése a jövőjéről, hogy mit hogy szeretne. Aki meg ittmarad, általában az akinek nincs lehetősége, tudása, vagy annyira nem rossz neki hogy ne vonja meg a vállát és mondja azt hogy jólvanezígy.
Én "kötelezővé tennék" 1-2 év nyugati típusú külföldet a fiataloknak, hogy lássák sokkal szélesebb a világ mint azt gondolja, nem minden fekete vagy fehér mint ahogy azt itthon kommunikálják.
Amit viszont nem tolerálok, amikor valaki kimegy feketemosogatónak, lakik fél tucat idegennel és hazafelé pedig ugat a "lúzereknek" akik ittmaradtak, hogy nézd vettem egy lef.ngot bmw-t parasztok.