Aki külföldön él miért ment ki? (beszélgetés)
Nagyon egyetértek veled. Nagyon nagy fokú rugalmasságot igényel egy számunkra idegen kultúrában élni és abba beilleszkedni. Elég csak a szomszédos országokra tekinteni, nem kell elmenni ahhoz másik földrészre, hogy "sokkolódjunk".
Én közel 10 éve élek külföldön. Több országban, egymástól nagyon különböző kultúrákban. Sokan abban tévednek a legnagyobbat, hogy külföldön kolbászból van a kerítés és a másik nagy hiba amit még megfigyeltem, hogy külföldön is sokan úgy akarnak élni, mint ahogy azt Magyországon tették, márpedig a siker érdekében külföldön "külföldiül" kell élni! A magyar ember tehetséges és talpraesett, ha szárnyakat kap és ezt ki kell használni, hogy repülni is tudjon!
hu, ne is mondd, nekem a bicska kinyilik a zsebemben ettol a "megyek magyarba" dologtol.
Ez valami meno dolog mostanaban otthon, hogy az emberek igy beszelnek.
Szerintem szornyi!
Én csak dolgozom itt Németországban, havonta járok haza. Hogy miért jöttem ki? Pofon egyszerü..
Oda haza lehetetlen munkát találni, megélni, jövőt- családot tervezni.Saját házról pedig végképp álmodni se merek enélkül, hitelt meg soha a büdős életbe nem vennék fel.
Nem mindegy hogy 1 hónap alatt megkeresem párom 4 havi fizetését.
Szo,szo...,megint egy átverés...:(
Jöjjenek a szorgos kishangyák...
Hollandia: egy jo allas ("nagy kihivas") miatt indultam el.
Nyugodt orszag, egyrol a kettore lehet jutni.
Az tart itt (azt nem adnam fel) amit elertem itt, es amit 200 ev alatt sem tudtam volna elerni Mo-on.
India: ugyszinten egy jo allas ajanlat miatt, aztan szerzodes lejarta utan vissza Hollandiaba.
Szerinte barhova megy az ember, atel egy kulturalis sokkot (kivetel erositi a szabalyt). Aki kibirja marad, aki nem hazamegy.
Meg kell fontolni egy ilyen dontest. 13 ev alatt sok honfitarsat lattam hazakullogni kevesebbel mint amivel elindult.
Norvégia: megbecsülés, becsületesség, elfogadás, rend, nyugalom, csend, tiszta és csodálatos környezet, barátságos emberek, aki mosolyognak és kedvesek.
Miért élek itt? A férjem itt dolgozik.
meg a segítőkész, barátságos szomszédokat, munkatársakat, a kedves embereket a villamoson.. mit is kéne még mondjak?
itt egyszerűen.. MÁS
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Miért kell a tanult fiataloknak külföldön munkát keresni?
- Külföldön miért veszik százasával a WC papírt?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Miért kell a gyereknek itthon is vizsgáznia, ha külföldön jár iskolába?
- Miért nem tudok az Iphone 6S telefonommal külföldön SMS-t küldeni?