Ajánlanátok fiataloknak való könyveket? (beszélgetés)
Nem tudom érdekel-e valakit, de gondoltam megírom hátha erre téved egy fiatal aki most kezd el könyveket olvasni és nem tudja mivel kezdjen...
Először New Adult könyvekkel kezdtem, ezekkel tudtam azonosulni, jánlom J.A. Redmerski A soha határa és Az örökké határa c. könyvet, Cora Carmack-Színjáték, Jamie McGuire Gyönyörű sorscsapás trilógia stb.
Régebbi romantikus könyvek közül a kedvencem Charlotte Bronte-Jane Eyre :)
Aki humorosat keres, pedig ajánlom Vavyan Fable A pepita macska c. művét.
Az is nagyon jó könyv, a Büszkeség és balítélet :-)
Viszont kívánok neked áldott, békés ünnepeket! :-)
Hát köszönöm :) Az élet játéka csodás...
Az ajánlást is és a címet is. Elolvastam itt neten és beleszerettem :D Természetesen már meg is jött a futár vele, de mielőtt odaadom Karácsonyra apumnak azelőtt még egyszer kiolvasom :)
Az Élet játékát a Szent István társulat adja ki, ha esetleg meg szeretnéd venni :-)
szitkonyvek.hu/termek/15
Szerintem nem egy nagy összeg egy jó könyvért :-)
Elképzelt világokról:
Aldous Huxley: Szép új világ
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák, Fahrenheit 451
George Orwell: 1984
Nem könnyűek.
Ha nevetni szeretnél: P.G.Wodehouse
Szia!
Nagyon tetszenek a könyvek amiket ajánlottál :) Így Eleonor H. Porter - Az élet játéka-t lehet, hogy így neten keresztül fogom elolvasni, mert még nem jöttem rá, hogy hol tudnám beszerezni :/
Jane Austent még nem olvastam de filmben A büszkeség és balítélet az egyik kedvencem :)
Szia!
Láttam szereted a Twilight-ot, így merem ajánlani:
Cally Taylor: A mennyország várhat
És ha egy kicsit elgondolkodtatóra vágy akkor pedig Denielle Steel: Hosszú az út hazáig...egy kislányról szól és bizony nagyon tanulságos.
Vagy személyes kedvencem Szabó Magda Abigélje, könnyű lányregény :)
Ken Kesey - Száll a kakukk fészkére
Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
John Fowles: A lepkegyűjtő
Szerintem ezek nehezebb könyvek, de írtad, hogy Az ember tragédiáját szeretted (én is), ezért bátran ajánlom neked ezeket pluszba. Nekem a nagy kedvenc a Lepkegyűjtő, rengetegszer olvastam.
L.I.Lázár: Rejtőző kavicsok.
Bennem igazán mély nyomokat hagyott (lányomban is, ő 17.
Tudom, hogy nekem kell kitapasztalni, hogy milyen stílusú könyveket szeretek, de ha tudtok segítsetek ezek alapján választani:
Szerettem a kötelező olvasmányok közül:
Madách Imre: Az ember tragédiája
Balzac: Goriot apó
Franz Kafka: Az átváltozás
Filmen szeretem A Twilight-ot, A Szulejmán sorozatot
Valami olyan kellene ami elgondolkodtat, például mikor elolvasom azután pár napig a "hatása alatt legyek" , ha értitek mire gondolok?
Huhh hát úgy nagyjából mind tetszett, ezeket kiírom magamnak és ellátogatok majd vele egy könyvesboltba, ahol szerintem ezek közül borító és vastagság alapján döntök :)
Jo Nesbo könyvek
Emily Brontë- Üvöltő szelek
Charlotte Brontë-Jane Eyre
Jojo moyes mielőtt megismertelek
Móricz Zsigmond-A boldog ember
Agatha Christie- Tíz kicsi néger
Eleonor H. Porter - Az élet játéka
Robert Merle: Védett férfiak
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Én Robert Merle-t ajánlom, sok jó, szerethető regénye van: A védett férfiak, Sziget
Agatha Christie is tényleg jó, én még Stephen Kinget is olvastam sokat anno - ő is nagyon szerethető.
Szerb Antal: Pendragon legenda (ezt kötelezővé tenném), vagy az Utas és holdvilág - Szerb Antal csodálatos író. :)
Wass Albertet azonban nem ajánlanám, szerintem kifejezetten nehézkes szöveg, de amúgy mindenkinek egyéni ízlése van könyvek terén, azt ki kell tapasztalni. :)
Romantikusból ajánlanám a Brontë lányok könyveit. Főleg Emily Brontë- Üvöltő szelek,
Charlotte Brontë - Jane Eyre.
Yoyo Mojes - Mielőtt megismertelek. Nem kimondottan romantikus, de érdekes témát vet fel.
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Arthur Golden- Egy gésa emlékiratai
Ha nevetni szeretnél akkor Móricz Zsigmond - A boldog ember,
Wass Albert - Tizenhárom almafa, ennek a folytatása az Elvásik a veres csillag
Történelmi: Robin Maxwell - Boleyn Anna titkos naplója
Sandra Gulland - Napóleon menyasszonya, Napóleon felesége, Adieu Bonaparte. Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, szinte faltam a betűket.
Krimi: Agatha Christie- Tíz kicsi néger, de nekem az összes többi is tetszett.
Harry Potter nálam ezerszer is :-)
Egy kis "nevelő" könyv: Eleonor H. Porter - Az élet játéka. Egy kislányról szól, akinek meghalnak a szülei, az édesapja lelkész volt, és ő tanította meg neki A játékot. Érdekes, ahogy egy tíz éves kislány, hogy megváltoztatja az új lakóhelye életét. Én mindenkinek kötelezővé tenném, lehet hogy akkor sokkal jobban meglátnák a szépet az emberek.
Szeretnék olvasni, de nem tudom milyen könyvet olvassak...
Már beleolvastam néhányba, de egyik sem tetszett.
Legyen izgalmas, vagy romantikus (de nem csöpögős), fantasztikus...
További ajánlott fórumok:
- 12 éves lánygyereknek milyen könyveket ajánlanátok?
- Anyukák, kismamák! Ti mely könyveket ajánlanátok a várandóssággal kapcsolatban? (infók, táplálkozás, baba fejlődése, szülés, stb.)
- Magányos útkeresésről szóló könyveket ajánlanátok?
- Ajánlanátok izgalmas, valós történeten alapuló könyveket? Lehet magyar, angol vagy akár német nyelvű is
- Milyen könyveket ajánlanátok egy elsős gyereknek, aki most tanul olvasni?
- TELC és BME B2-es angol-, és német nyelvvizsgára való felkészüléshez milyen könyveket ajánlanátok?