A szocializmusban meg régebben hogy végezték a művi abortuszokat érzéstelenítés nélkül? (tudásbázis)
Igen!? Simán lehet. Ezt egy orvos mesélte. Nekem is hihetetlen volt, mert a nénikémet a 80-as években műtötték altatással, stb.
Lehet, hogy én írtam rosszul, mert nekem is már 16 éve volt a műtétem. Gondolom ez még a háború előtti időben lehetett.
Ekkora baromságot! Hol láttál ilyet? Mutatnál nekem is?
Ez tuti, hogy nem Mo-n volt.
Ne írj hülyeséget!!!!
Anyámnak szív műtétje, a két testvéremnek vakbél műtétje, apámnak ujj amputációja volt a szocializmusba, ha már ennyire ragaszkodunk így behatárolni valamit;)
A bátyámnak 77-ben vették ki a vakbelét, a húgomnak 80-ban, anyukámnak 83-ban volt a szívműtétje, apám pedig 85. környékén gyalulta le az ujját. Apámnak helyi érzéstelenítéssel végezték el a műtétet, anyukámnak és a tesóimnak altatásba.
És, eszembe jutott, hogy anyukámnak volt eü kaparása, ami bódításban volt. Ez olyan 75-80 között volt.
Ne terjessz hülyeséget!!!!
Hülyeséget irkálsz! A fertőtlenitést már Semmelweis a XIX.században megfigyelte/feltalálta/alkalmazta a ferőtlenitést. Életem nagy részét abban a rendszerben éltem és párszor kórházban is voltam műtétre
Olvasgass kórháztörténeti cikkeket folyóiratokat, mikor milyen kórház épült a XIX_-XX.században Magyarországon 1945 elött
"Weiss Manfréd gyáriparos 1916-ban határozta el, hogy kórházat alapít. Létrehozott egy ideiglenes gyógyintézetet, ahol már fekvőbetegeket is fogadtak, de az épület az első világháború végére készült el."
Ezt olyan nehéz elképzelni.
Biztos érzéstelenítőt használtak,csak úgy is fájt.
Ha bajba került a nő, és hát gyakran előfordult védekezési lehetőségek híján, bármit elviselt, csak segítsenek rajta.
Vajákos asszonyok kötőtűt dugtak fel, ugrálni kellett, hideg-forróvíz, növényi főzetek.
Láttam dokumentumfilmet, amiben egy lány járja a világot előadással: ő az, aki túlélte az abortuszt. Magzatként.
Talán úgy kellett volna írnod, hogy régen, úgy 40-50 évvel ezelőtt.
Ez nem a szocializmus hozománya volt, hanem az orvosi tudomány fejletlensége.
Ugyan ebben az időben, azt gondolták, hogy a pajzsmirigy megnagyobbodás, csak esztétikai probléma. Ambuláns kivették, hazaküldték a a páciens, akinek jöttek a pm hiánya miatti problémák, majd meghalt.
És ugye azt se felejtsük, hogy Semmelweis előtt a sok nő belehalt a szülésbe, és ez sem az akkori államforma miatt volt...
További ajánlott fórumok:
- Volt-e abortuszod valaha?
- Epidurális érzéstelenítés fáj császármetszésnél?
- Szerintetek mi kell ahhoz, hogy egy gyerek ne tudjon szocializálódni?
- Amióta abortuszom volt, minden alkalmat megragadnak a szüleim, hogy a fejemhez dörgöljék, milyen felelőtlen voltam! Mit tehetnék?
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Gerinc érzéstelenítés hogy történik?