A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
T69, te ne mentegetődz!
Lelki karbantartás, gondolati tisztulás, ezoterikus energiák ereje, a jó kisugárzásunk erősítése, stb. népszerűsítése itt mindig bukott. Nézd meg, hány ilyen élő fórumtéma van, noha az a Hoxa alcíme, hogy az életről és egyéb jóságokról. Engem ez az alcím csalt ide, de nem ezt találtam.
Amit Te csinálsz, az működik, pozitív építő tevékenység. Én a budhista jellegű:) baráti körömben szoktam az ilyesmit megbeszélni.
Szia!Most nézegettem én is a fórumot és elolvastam amit írtál,kb ugyanaz a helyzet nálam is mint veled.Tudok egy könyvet ajánlani neked nekem nagyon sokat segített,olvasd el vagy legalább is bele. *****
További szép napot!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Üdv nektek!
FÓRUMOT MÉG NEM OLVASTAM ,DE ÉRDEKEL ÉS EL FOGOM OLVASNI.Addig is lenne egy kérdésem.
A cikket olvasva saját életem jutott az eszembe már olvastam a lelki vírusokról és én arra jöttem rá,hogy a Karácsony nekem ilyen .Minden Karácsonyra elkezdek lázasan készülni ,de ez csak fizikailag sikerül a Szentestékre mindig kiborulok semmi sem jó lelkileg mindig elégedetlen vagyok a család hozzáállásával ,pedig valószínü én vagyok aki ezeket gerjeszti ,mert gyerekkoromban nem jó élményeim voltak úgy érzem mint akit folyamatosan feszít belülről ilyenkor valami.És ez nem a fáradság.
Szerintetek az ilyen lelki víruson csak úgy lehet túljutni,hogy folyamatosan megbocsátok a gyermekkori dolgok miatt vagy kell még valami más is.
A gazdagság pedig nem csak anyagi hanem lelki is kell,hogy legyen meg kell tanulni gazdagként gondolkodni,felelősen felügyelni a pénzünket mindennap,lehetőségekre és nem az akadályokra koncentrálni, nem azt mondogatni,hogy gazdagnak lenni csak mások kárán lehet hanem igenis azt szem előtt tartani,hogy inkább a kitartó munka eredménye.A negatív gondolatot pozitívra cserélni.
Próbáltatok már felülírni ehhez hasonlóan vagy ez így teljes egészében nem müködhet. És ha ez nem jó út akkor ,hogyan érdemes elindulni?
Én nem akarok senkit meggyőzni, mindenkinek meg van a maga véleménye. De "sajnos" én ezekben a témákban előadásokat tartok, ahol mindenki érteni szokta, miről beszélek. Másrészről én nem tudom, te hogyan gondolkodol, ezért nem is mondok véleményt rólad, mert nem ismerlek. Szerintem te sem engem. Én nem bújok senki háta mögé, csak hogy mi együtt dolgozunk. Ha pedig a tapsztalatról beszélünk, példaértékű lehet az én történetem, ahogyan a semmiből, pénz nélkül 1 év alatt kialakítottam egy központot, csak azzal, hogy bevonzottam azokat, akik segítettek ebben. Kérés nélkül, szívesen, és nem kértek semmit cserébe.
Igen, a mai világban is meg kell élni, ennek ellenére rengeteg karitatív tevékenységünk van, és rengeteg gyógyult betegünk, akiket "megtanítottunk" pozitívan gondolkodni:-).
De mindez nem számít, mi igen kicsik vagyunk az Univerzum nagyságához és tudásához képest, és tesszük a dolgunkat ahogy tudjuk. Ez a cikk megjelent lapokban is, köztük az egyik legismeretebb természetgyógyászati lapunkban. Nem az a célja, hogy bárkit meggyőzzön, csak annyi, hogy elgondolkodásra késztessen. Van akinek tetszik, van akinek nem. Én minden esetre írok tovább, ha egy ember élete jobb lett tőle, akkor már megérte megírni.
"Az idézetek nagyon szépek, szeretem őket. De mond ezt annak, akit épp most tettek ki a lakásából, és nincs hova mennie." - ez a meglátás bizonyítja ékesen, hogy a közelében sem vagy a pozitív gondolkodásnak. Egy pozitívan gondolkodó sohasem így fogalmaz. És a cikkeddel is az a baj, hogy olyan dologról bölcselkedsz, amit sosem tapasztaltál, hiszen így véletlenül sem találsz rá a dolgok ízére, zamatára. De nem baj, ha nem értesz hozzá, csak egyre kérlek, így ne akarj tanító lenni ilyen témákban, a vak ne akarjon világtalant vezetni. tudom, meg kell élni a mai világban is, de mindegy milyen áron?
Hogy azonos-e a gondolat és a szó, és hogy szavakkal gondolkodunk-e? Nos ennek mindenki utána járhat az interneten, aki akar és veszi a fáradtságot :P
Szeretném, ha már ennyire elfoglalt a párod, és az ígéretét nem tudja tartani, akkor róla a továbbiakban szó se essék, egyszerűen felnőtt emberek eszmecseréjéhez nem kell mellvéd (mint az óvodában:bibibá az apukám így, bibibá, az anyukám úgy, ...), ez nem méltó szerintem, olyan gyerekes. Köszönöm:)
Ha elolvasod a "Gyógyító agy" című könyvet, akkor talán megérted, miről írtam. Az szinte csak a szavakkal foglakozik. Mindegy, hogy kimondod, vagy gondolod őket. Ugyanolyan hatása van.(megjegyzem gondolkodni is szavakkal szoktunk)
A párom írása azért nem jelent meg, mert épp akkor lett egy cég tudományos tanácsadója, illetve a doktoriját csinálja. Tehát most nincs ideje megírni. De az én honlapomon van egy cikk: "Honnét tudunk a tudattalanról, mikor az tudattalan?" címmel, nagyjából ezt írta volna ő is.
Az idézetek nagyon szépek, szeretem őket. De mond ezt annak, akit épp most tettek ki a lakásából, és nincs hova mennie. Sajnos ott van a a bizonyos "Sors" is, amiről mindenki elfeledkezik. Ha nekem az a sorsom, hogy szegény legyek, bizony az maradok! A lényeg, hogyan állok hozzá?
Nincs egedül, én sem értem a cikket. Ez a jó hír, a rossz pedig az, hogy Te meg a pozitív gondolkodás lényegét nem érted, de ezt a cikked megjelenése után alaposan elemeztem is. Azóta is epekedve várom többed magammal "agykutató" párod leleplező cikkét, amit legkésőbb márciusra ígértél, de tudom, hogy a remény hal meg utoljára, ezért várom a márciust. A pozitív gondolkodást, mint a fogalomban is benne van, a gondolatok befolyásolják, és nem a szavak. Az emberek nem öntik szavakba minden gondolatukat (ez szerintem evidens), ezért eleve nem a szavakon keresztül kell megfogni a lényeget. Sajnos a szavak nem mindig a gondolatok megtestesítői, sok ember mond nagyon szép szavakat, és valójában nem szép gondolatai vannak ("bort iszik és vizet prédikál"), de fordítva is igaz lehet, a gondolatait nem tudja megfelelően szavakba foglalni. Az is ismert, hogy különböző emberekkel különböző módon közöljük mondandónkat (kimondott gondolatok=szavak), és ezt nem csak gondolataink, hanem a másik emberhez fűződő kapcsolatunk, ill. a kapcsolat alá-, fölé-, vagy mellérendelt viszonya is befolyásolja (pl. szülő, gyermek, főnök, tanár, beosztott, szerelmes, stb.). Számmisztikai tanulmányaim folyamán (is) megismertem egy alap tételt, jelesül : a gondolatok érzelmeket generálnak, az érzelmek pedig cselekedetekre sarkalnak.
"Sokan gondolkodnak (szerintük) pozitívan, és mégis problémákat vonzanak magukhoz." - Igen, eklatáns példa vagy erre. Az akadályok ("problémák") felmerülése során lehet sóhajtozni, elkeseredni, kétségbeesni,sajnáltatni magunkat (ez nem pozitív gondolkodás), vagy lehet őket megoldandó feladatként kezelni, ami azért adódott az életünkben, hogy ezáltal is tanuljunk, jobbak lehessünk, ugyanis az életünk végtelen tanulási folyamat, és minden a fejlődésünket szolgálja, csak a felkínálkozó lehetőségekkel tudni kell élni (ez a pozitív gondolkodás). És mindig az általunk választott "út" jelzi, hogy igazából melyik csoportba tartozunk. Néhány hozzászólással alábbi Castellina idézetben benne van a lényeg.
A pozitív gondolkodásban kétkedőknek néhány gondolatébresztő(?) idézet:
"Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!"ű
“Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.”
(Stephen Dolly)
“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.” (Amby Burfoot)
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)
“Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.”
OK !
En nem cikkedre reagaltam ,hanem az egyik beirasra , es az en velemenyemet , meggyözödesemet irtam le :)
Tehat az en szemelyes velemenyem szerint nincs es nem is lehet negativ következmenye annak ha valaki begyakorolja a pozitiv gondolkodast !
Egyebkent rengeteg negativ velemeny ,elkepesztö hulyesegek vannak terjesztesben az agykontroll, a pozitiv gondolkodas elmeleteröl...... ugyanis mindeg ,mindennek meg a jo dolgoknak is akad ellensege ! Ez mar csak igy van , igy volt es igy lessz minden idökben....
Akkor nem értetted meg a cikket:-)
Sokan gondolkodnak (szerintük) pozitívan, és mégis problémákat vonzanak magukhoz. Ha csak a szavakat nézzük, már azok okozhatnak napi szinten problémákat. De ezt kifejtettem bővebben a cikkben. Az alapgondolat ( a szavak használata)egy pszichiátertől származik, de e emellett még sok más dolog tudja befolyásolni a pozitív gondolkodásunk" hatásait:-)
A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.
Kurt Teppervein
Hát igen...37 évesen már igazi társra vágyunk, aki mindig ott van mellettünk, a várakozás, álmodozás korát a felnőtté válással hátrahagytuk.:) A pozitív gondolkodás is csak akkor segít, ha olyat akarsz, ami mindenkinek jó:)
Biztos, hogy jókor vagy jó helyen? Biztos, hogy Ő a nagy Ő? Biztos ragaszkodnod kell egy álomhoz? Nem lenne jobb szeretettel útjára engedni, és hagyni teret másnak? (Bocsi, hogy az intim szférádba mentem, ezeket csak magadnak kell megválaszolnod, hogy boldogan élhess:) Az intuíciód megmondja az igazat:D
Köszönöm!
Te régóta használod a vonzás törvényét?
További ajánlott fórumok:
- A pozitív gondolkodás valóban jobbá teszi az életet?
- Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...?
- A pozitív gondolkodást lehet tanulni? Hogyan kell pozitívan gondolkodni?
- Pozitív gondolkodás segít?
- A pozitív gondolkodás
- Pozitív gondolkodás, a vonzás törvénye alkalmazása a mindennapokban