A műtét után 2 és fél hónappal kezdik csak meg a kemoterápiát. Ilyenkor van még esély, hogy használjon? (tudásbázis)
Engem petefészek daganattal műtöttek és áttétek miatt is kellett a kemo. 8.héten tudták elkezdeni.
Itt osztok meg egy olvasói kérdésre írt választ. --------
"Dr. Nagykálnai Tamás válasza a tumor kezelés témában
1./ A kemoterápiát lehetőleg valóban a műtét után két hónapon belül illik elkezdeni. (Túl korán nem, mert zavarja a sebgyógyulást, túl későn sem, mert éppen a mikro-áttétek ellen adjuk, tehát ne adjunk túl sok időt ezek képződéséhez.)
Apámnál el sem kezdték a kemót, csak ámítgattak minket hosszú hetekig.
Utólag azt mondom, hogy sokkal jobb volt így, kemó nélkül.
Köszönöm szépen válaszod.
Csak akkor miért hozzák a frászt az emberre? Teljesen ki vagyok már készülve, de legfőképpen az állandó várakozás miatt. Erre 2 hét, arra 3 hét, utána 4 hét mire visszajutunk az onkoteamhez. Ha 1 hatszámjegyű összeget csúsztatnék az itteni onkológus nak, tuti már rég elindult volna a kezelés.
Az elsődleges daganatot szeptemberben eltávolították. A CT sajnos mutatott ki apró elváltozásokat a tüdőn, amit el kezdtek vizsgálni, hogy mi. Elsődleges tüdődaganat, áttét, vagy esetleg gyulladásos góc. Végül ugyanazokat a sejteket mutatták ki, mint a vastagbélen.
Viszont halálra vagyok rémülve, mert azt olvastam, hogy A MŰTÉT UTÁN 4-6 HÉTTEL EL KELL KEZDENI A KEMOTERÁPIÁT, kesobb már nincs értelme.
Akkor ez azt jelenti, hogy el sem fogják kezdeni a kemót? Vagy semmit sem fog használni?
A tüdőgyógyász orvos szerint fel kell épülni a műtét után, csak akkor adják a kezelést. De akkor miért írjak azt, hogy legkésőbb 6 héttel a műtét után... Teljesen el vagyok keseredve :((
További ajánlott fórumok:
- Újmedicina vagy kemoterápia?
- Mi a véleményetek a kemoterápiáról, és a sugárkezelésről? Segít vagy árt?
- Alternatív gyógymód vagy kemoterápia?Mi a véleményetek?
- Hogy vészeljük át a kemoterápiát?
- Gyógyulóban a rák. Lymphoma a vékonybélben, kemoterápia nélküli siker
- Ha a műtét után 3 hónappal kezdődik a kemoterápia, az már nem lesz késő?