A munkaügyi támogatással létrejött munkaszerződést lehet a későbbiekben változtatni? (tudásbázis)
Az igazság az, hogy elég sok ilyen munkaügyi központ - munkáltató közötti megállapodást olvastam már munkámhoz kapcsolódóan. Ezekben a megállapodásokban csak a továbbfoglalkoztatási kötelezettség hossza volt megállapítva, tehát ahogyan te is írtad, hónapokban számolva.
Azt, hogy az időszak alatt napi hány órás munkaviszony keretében köteles a munkáltató tovább-foglalkoztatni a dolgozót, azt nem írták külön bele. Persze gyanítom, hogy mindenki a napi 8 órát érti alatta, ezért nem mer senki kockáztatni.
Ez a bajom nekem is, hogy ilyen áron nem szeretnék 6 órában dolgozni. Sőt, ha nem 8-ban, akkor 7-ben dolgoznék inkább. De én is veszélyben érzem magam, és féltem is ettől, amit te mondasz, csak az lett volna a kérdésem, hogy lehet-e a támogatás miatt módosítani az eredeti szerződést, anélkül hogy bontanánk és újat kötnénk.
Mert ha amúgy lehetne módosítani, még is bontani szeretné a főnökasszony, akkor elég egyértelmű, hogy ki akar játszani.
Ez esetben nehogy felmondj! Mert abban a percben meglépi, hogy mégsem vesz fel 6 órában, hanem a munkaügynél keres egy másik emberkét, aki után további 6 hónapra kap támogatást.
És mivel te bontottad fel a jogviszonyt, a munkaügyre hiába mégy vissza, 6 hónapig nem fog neked fizetni semmit. Így könnyen előfordulhat, hogy 2 szék között a földre ülsz.
Maradj nyugton, a napi 8 órás "védelemben", örülj, hogy még pár hónapig van munkahelyed, van jövedelmed.
Kezdj el magadnak keresni egy másik munkahelyet, és csak akkor mozdulj, ha van ez helyett valami biztos.
Köszi a válaszod!
Az a helyzet, hogy a munkáltató is 6 órásat szeretne, mert eddig kapta rám a bértámogatást, de a következő 3 hónapban már nem fogja, így neki kellene fizetnie a 8 órást munkabért. Számításai nem jöttek be, nincs elég megrendelés, elegendő lenne neki a napi 6 órás munkám.
De én viszont ódzkodok ettől a szerződés bontástól, és új szerződés kötéstől, mert félek, h januárban vagy akármikor nehogy úgy gondolja, hogy arra a 6 órás munkára sincs szüksége. Ha minden maradna a régiben, akkor február végéig "biztonságban" lennék.
(Mivel kis cég, így ha a főnökasszony visszaállna a munkába, akkor simán elláthatná az én munkakörömet, és félek, hogy úgy fog dönteni, hogy inkább dolgozik ő, mintsem kifizessen ennyi munkabért...)
Csak abban az esetben van bármi lehetőség, ha a munkaviszonyt te magad írásban kéred felbontani. Ebben az esetben a munkáltatót nem kötelezik a már eddig leutalt támogatás visszafizetésére. Új munkaszerződést, új jogviszonyt köttök, és nem napi 8 órás, hanem napi 6 órás munkavégzésre. Persze kérdés, hogy ebbe a változatba a munkáltató belemegy-e? Ha őneki olyan dolgozó kell, aki az adott feladatot napi 8 órában végzi, akkor ott a veszély, hogy elfogadja a felmondásodat, de nem téged fog felvenni, hanem ismét bemegy a munkaügyre és kap helyetted a másik "támogatott" dolgozót, stb. stb. Még jól is fog járni...
... alaposan gondold meg!
Bővebben az a kérdésem, hogy a munkaszerződésem létrejöttekor a munkaügyi központ támogatta a munkáltatót, akinek 6+3 hónap továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van.
Azonban most a 8 óráról szeretnénk csökkenteni a a munkaidőt 6 órára, de a munkáltató szerint erre nincs mód a támogatás miatt.
Tudna ebben valaki segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- 666666 hatbetűs - egy betűt kell változtatni, a helyük marad :)
- Lakhatási támogatáshoz mind a 18 hónap alatt 6 hónapos munkaszerződés szükséges?