A lányom 1 éves születésnapjára 13 fő vendég jön. Mit főzzek? (tudásbázis)
Nálunk szendvicsek voltak és palacsinta (anyukám csinálta), svédasztalként, és kiraktunk üdítőket. A torta saját készítésű gríztorta volt vaniliapudinggal leöntve, akkor még nem evett tojást és csak 1 foga volt. utólag bántam, hogy nem aznap adtam neki egy rendes piskótatortát bevezetésnek. Mondjuk babapiskótából....
Az egész készülődés maximum 2 órát vett igénybe terítéssel együtt.
A tortáját szerintem magad készítsd el, mert annál csodálatosabb érzés nincs is. Nem a kinézete számít, hanem az, hogy a Te kezed munkáját dicséri. Én is két kicsivel vagyok itthon, de amíg alszanak abban a pár lopott órában szoktam elkészíteni.
A főzéssel én nem szoktam sokat vesződni. Egy bográcsos vagy egy kis szendvics. A lényeg, hogy együtt vagytok és Őt ünneplitek!
:)
egyébként nálunk 15en voltak... anyumék hoztak 2 tálca szendvicset, rendeltünk egy kapszli oroszkrémtortát, a vicskoknak volt rágcsa (süni pufi)...
a szendvicsek felét tesómék vitték el, a maradékot megvacsoráztuk/reggeliztük, a torta nagyját elfogyasztottuk, elosztogattuk, a pufi le sem került a polcról... mindenki a gyerekkel volt elfoglalva, hisz ő volt a fontos!
Először el kell dönteni, hogy mennyi pénzed van rá. Írtak itt a lányok ötleteket sok ezer forintig....
Aztán jön a kérdés, hogy le tudsz-e ültetni ennyi embert egyszerre. Ha igen, lehet meleg kaja, ha nem, akkor csak a hidegtálas, állófogadás szerűség jöhet szóba, ahogy itt ezt többen írták. Előnye/hátránya mind a kettőnek van.
Ha ezekre tudod a választ, akkor lehet kitalálni a menűsort.
Szerintem. A többi szervezés kérdése.
egybensült fasírt, akár az egyik kolbásszal , a másik főtt tojással töltve,
franciasaláta,
svédgomba,
joghurtos padlizsánsaláta
édesburgonya-krémlevest krutonnal
májas-gombás keverékkel töltött csirkecombokat (előzőleg bepácolva)
sonkával-spárgával göngyölt , bacon-be tekert csirkemellet
tört krumplit
rizibizit
marhapörköltöt mustárosan-tejfölösen, tésztával vagy nokedlival
HÁT! Isten éltesse a kislányodat :)
Ötlet mikor este lerakod akkor főz meg előre,másnap csak melegíteni kelljen ;) ha nem lesz segítséged!
Leves,sült husi elöttevaló nap bepácolod este és másnap reggel be a sütőbe ;)(HUSIT oldalast,vagy csirkét egybe megsütni vagy combikat ) hozzá köret rísz,vagy krumpli! ubi ..... akkor pl:süteménynek meg vagy csinálsz vagy veszel... ;)
ha csinálsz 2nappal előtte meglehet sütni piskótát ,és előtte való nap össze kockázod,és kókusz kocát csinálsz ;)vagy amit te is tudsz és hipp hopp meg van!
Én elöző nap összedobtam 2 fajta majonézes salit (alma-kukorica és francia sali), aznap reggel még egy görög salit.
Beraktam egy halom csirke alsócombot egy XXL-es sütőzacsiba, fűszereztem és bedobtam a sütőbe, ugyanez szeletelt tarjával, amellé még dobáltam paprikát, hagymát, paradicsomot, hogy jó szaftos legyen.
Mindent kiraktam az asztalra, papírtányér, műanyag evőeszköz és papír pohár volt és kiraktam egy nagy szemetes zacsit.
Mindenki szedett magának, ha megette dobta a szemetesbe, így mosogatnom sem kellett.
:)
Anyu ilyenkor mindig sult meg toltott husit csinal, majonezes krumpli, rizs meg soksok sali. A sultek es a salik jo hidegen is vagy melegitve igy meg tudod elore csinalni.
Gyumi leves.
Ja!
Természetesen olyan ötleteket várok, ami a babám mellett is gyorsan, viszonylag könnyen elkészíthető.
További ajánlott fórumok:
- 18 éves lesz a lányom. Mivel lephetném meg születésnapján ami maradandó is lehetne?
- A 4 éves kislányom születésnapját hol tartsam?
- Twilight-tal kapcsolatos ajándékot szeretnék venni a lányom születésnapjára, de én nem találkoztam ilyenekkel. Tudnátok segíteni?
- Burgonya, rizs, tészta, hús és víz. Gasztroenterológiai fújásos vizsgálat előtti napon csak ezeket eheti az 5 éves lányom. Mit főzzek neki?
- Lányom 20. születésnapja
- Videót készítek a páromnak születésnapjára a kislányom nevében. Milyen zenét ajánlanátok aláfestésnek?