A kistarcsai kórházban mi a szokás, ha faros a baba? Befektetnek előbb vagy megvárják a szülés megindulását? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Köszönöm válaszodat! Nekem elég összetett a helyzetem ,mert az első császár volt ,a második sima de megrepedt a heg,egy faros babát nem mernék bevállalni természetes úton,az utolsó pillanatig bízom benne hogy befordul ,de számolnom kell ezzel az eshetőséggel is ,mert 2 gyerkőcöm van itthon és nem mind1 a felépülés sem.
Szia!
Attól függ, kihez kerülsz. Melyik doki az orvosod?
Van olyan aki ügyesen megfordítja a babát( Pl. Vámosi Tamás) és van olyan is aki nem kockáztat, inkább császároz. Persze ez a helyzettől is függ.
nekem a 2 kisebb gyerek faros volt, az egyik az utolsó 5 napba fordult be valamikor (de magára is tekerte a köldökzsinórt), a másik még akkor is fordult amikor már szülni mentünk. A doki a döntésnél sok mindent mérlegel. A körülmények döntők, nem csupán azt figyelik, hogy az anyuka mit szeretne.Bár szerintem, ez döntő fontosságú kéne legyen. Látszatra ugyanolyan szülésnél is lehet más és más a helyzet.
Pl. én a 4. gyermekem szülésénél 38 évesen, császáros szülés után is meg tudtam spontán szülni a negyedik gyereket (hála a kistarcsai dokinak, aki segített ebben!),a barátnőm aki velem egy idős, osztálytársak voltunk végig a sulikban, 2 hónappal később császárral szült, arra hivatkozott az ő orvosa (nem Tarcsán), hogy ennyi idősen már jobb a császár. Orvos és eset függő is a dolog.
Az orvosnak is hinni kell az anyában, és az anyának is az orvosban.A mai individualizált világban ez nem könnyű. Szerencse, ha jól összetalálkozik orvos és beteg.
Különben jók a dokik a Flórban, én hálás vagyok a saját dokimnak nagyon-nagyon, és jó a szülészete is.
Köszönöm.
Van még ideje a babusnak megfordulni ,de szeretnék lelkileg felkészülni erre az eshetőségre is.Ha kérdezek mindig azt mondják hogy még megfordulhat.
További ajánlott fórumok:
- A kistarcsai Flór Ferenc kórházban szülök/szültem 2012-2013-ban
- Ki szült Dr. Szentágothainál a kistarcsai kórházban? Hogyan voltatok megelégedve vele?
- Tudnátok a kistarcsai kórházban dolgozó szülésznőt ajánlani?
- A Kistarcsai kórházban ha nincsen orvosod, akkor már egy semmi vagy?
- Valaki szült már Dr. Alexander Wamalánál a kistarcsai kórházban?
- Hogyan zajlik a HSG vizsgálat a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban?