A karácsonyfa (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A karácsonyfa
Köszönöm, hogy gondoltok rám!
Karácsonyfa
Ez nagyon szép!!Én nagyon-nagyon régen kaptam egy fémből készült hasonlót... Sajnos nem lehetett összerakni, állandóan szét potyogott. Kuka.
De a tied nagyon szép! - és fa.
Egyik nap megnéztük a felhozatalt, ott kinn még volt illata a lucnak. Igen, a rövid tűlevelű, "aki" már attól kopaszodik, hogy díszíted.
Ahhoz nem értek, hogy milyen lakásviszonyok közt milyen a kipárolgása, édesanyámnak mindig ilyen van és ha bemegyünk a szobába megcsap a fenyőillat:)
Egyiknek sincs :(
Idén először műfenyő mellett tettük le a voksot.
Szerintem lucfenyőink voltak nekünk is. :-(
A lucfenyő az a nagyon rövid tűlevelű fajta, ugye? Ami borzasztó hamar elkezd hullani.
(Amúgy mi panelban lakunk. Ez számíthat valamit? De még a cserepesnek se volt illata, sőt, hiába locsoltuk, nagyon hamar lehullajtotta a leveleit ő is.)
És melyik élő fenyőnek van manapság igazi fenyőillata?
Csak azért kérdem, mert az utóbbi pár évben feltűnt, hogy illattalanok a fenyőfák. :-( Komolyan. Az utóbbi években egyszer sem lengte be a lakást az a jó kis fenyőillat, amire gyermekkoromból emlékszem.
Milyen fajta fenyőfát vegyek, hogy a lakást valóban belengje az a jó ki illat?
"Szükséges e a meghitt karácsonyi hangulathoz a fenyőfa?"
Nekem szükséges. Nálunk nincs fenyőfa a ház elött, de ha lenne is, igazi fenyőt díszítenék a szobában is. Talán a kintire is tennék egy égősort.:)
És soha nem volt nagy feladat, sem befaragni a talpba, sem összeseperni a tűleveleket. Szívesen csináljuk, hozzátartozik a karácsonyhoz.
A leszedett fát nem dobjuk ki, feldarabolva egy nagy dobozban várja a nyári grillezést.
Nálunk sem kérdés, hogy mi lesz vele, elég a kazánban.
Mindig felmerül a műanyag/igazi kérdése, de az igazit szereti mindenki. És valóban ezért ültetik, gondozzák, ugyan olyan haszonnövény, mint a kukorica vagy a krumpli.
Hát, lehet hogy sokan elítélnek ezért, de nekünk bizony 3.éve már műfenyőnk van. Előtte mi is mindig igazit állítottunk,de sajna a nagyobbik fiam tüsszögött és fulladt tőle a lakásban, ezért beszereztünk egy nagyobb műfenyöt. Biztosan nem olyan szép és hangulatos, mint az élő,de már egészen megszoktuk. Mással igyekszünk előteremteni a karácsonyi hangulatot.:) Pl. mézeskalácssütés a gyerekekkel, stb.
Előtte viszont általában a levelüket kevésbé hullató fajtákat szoktuk választani.
Igazad nagyon is.Én falusi lány vagyok én abban nőttem föl az állat(disznó, tik, kacsa) azért neveljük, hogy megegyük a kertbe azért vettünk magvakat, hogy növény lesz belőle amit megeszünk és kész. De az ki tud akasztani nagyon,hogy az állatnak fáj ha levágjuk a növénynek fáj ha kitépjük.
Kérdem én nagy állat és növény védők mit esznek fénnyel vagy levegővel táplákoznak???
Továbbra is maradok az élő fánál. Tavasszal kiültetem a hobbira és kész. Nem szeretnék műanyagot a lakásomba, mert nekem úgy hat mint egy élettelen, porfogó.
Megjegyzem, manapság már Mo. 25 %-a már kötelezően beültetett erdőből áll. Amióta beléptünk az EU-ba,előírás a fásítás. Nem lehet csak úgy neki esni minden fának és kivágni... És feltételezem, hogy nem a legszebb fákat vágják ki ilyenkor sem. Tehát hagyjuk már meg a ma.-got annak akinek tényleg "muszály" megvennie és élvezzük a cserepes fánkat.
persze én értem mire gondolsz, de ha belegondolsz, ez nagyon sok mindenre ki lehetne élezni, állatok amiket megeszünk, stb.
Az lenne jó, -ami ugye megvalósíthatatlan- ha lennének őrzött fenyőerdők elérhető helyeken, és azt vágnák ki, amit ott és akkor megveszel.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?