A cékla elszínezheti a székletet? (tudásbázis)
Én is általában, de nem mindig kábelt :D
Mi is egyszer majdnem bevittük a kórházba az unokahúgomat, amikor kicsi volt, mert azt hittük, hogy véreset pisilt. :)
Öcsémmel volt is egy ilyen történet, hogy a főiskolán egyik osztálytársa lilát székelt és baromira megijedt, hogy véres... orvoshoz rohant, rettegett, aztán eszébe jutott, hogy céklát evett... nagy volt a megkönnyebbülés (és a röhögés).
A székletet és a vizeletet is, úgyhogy nyugi!
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Majd ma meglátom, hogy milyen lesz...
Igen,megszinezi.Én már csak tudom,hónapok óta napi szinten eszek céklát,szinez az mindent :) Ne aggódj!
Teljes belső nagytakarítás után sok ember ennek alapján minősíti, hogy jól végezte-e el....eee:))
De komolyan ilyen után elég sokáig így kellene történni, meg szagtalannak kellene lenni.
Remélem tényleg csak az lesz... :)
Igen! A cékla megfesti a székletet,ha többet eszel a vizeletet is.
Röviden, tömören van olyan ember. Én is köztük vagyok.
Igen, ezt tudom. Na de van olyan ember, aki napi 3x megy egészségesen (tehát nem hasmenés miatt) "kábelt fektetni"? Nekem már a napi 1 (általában reggel) is jónak számít, régebben két- vagy háromnaponta tudtam csak...
Igen, lassú a bélmozgásod. Ez ellen tenni kellene valamit, mert a belek "tisztántartása" az egészség megőrzéséhez a legfontosabb feladat. A t.gyógyász akkor örül, ha azt hallja, hogy naponta 2-3x fektetsz kábelt a WC-ben. Elvileg ahányszor főétkezel egy nap, annyiszor kellene kábelt is fektetned.
Teljesen sötét, szurokszerű lesz a kakimaki, úgyhogy nem kell ijedezni. Ha a pisit nem szinezi el, azt jelenti, hogy nagyon jól működik a veséd. Az emberek 80%-ánál az is véresnek látszik.
A pisinél nem tapasztaltam. :)
És a pisit is bepirosíthatja.:)
Szia Lara! :)
Köszi! És te olyankor cékladarabokat észlelsz, vagy olyan mintha tényleg friss piros vér lenne?
Én szóról szóra ugyanígy jártam. A vérnek titulált "izé" kizárólag céklaevés alkalmával jelentkezik, ezért feltételezem, hogy mégsem vér.
Na és az is aggaszt, hogy nem másnap, hanem harmadnap tapasztaltam ezt. Ez pedig a lassabb anyagcsere miatt van?
Köszi mindenkinek! :)
Igazából nem is a nem megrágott darabok miatt aggódom, mert van mikor a kukoricaszemek is úgy egészben távoznak. Hanem ahogy rápillantottam, mintha pirosas vízszerű akármi lett volna rajta pár helyen. Erre hittem / hiszem azt, hogy vér.
Keress rá a neten a céklára, mindent elszínezhet :)
Igen!
A széklet és a vizelet színét is megváltoztathatja.
Ha nem érzel fájdalmat, rossz közérzetet ilyesmit, szerintem nincs gond. Lehet, hogy most többet ettél, mint szoktál, vagy nem bírta megemészteni a gyomrod kellőképp, előfordul. Figyeld meg a következő alkalommal is a "végeredményt", de szerintem minden rendben lesz :)
De nem akarlak ijesztgetni, bármi lehet, most egy darabig ne egyél céklát és figyeld magad.
További ajánlott fórumok: