A bank visszaveszi a házat? (tudásbázis)
miskolcon van helyileg. szerintem is jól járnának vele. ők tudják
szerintem azert az jo. ha kiadjak 30 ert, akkor csak 30000kell fizetni. ha meg benne laknak, akkor meg 60000 fizetnek. na es ha ki van adva, a rezsit sem kell fizetni ;)
Helyileg hol van? Vidék vagy főváros, falu vagy kisváros?
igen annyi. kicsi lakás 44m2. meg általában ennyiért mennek az ilyen házak.
30ért veszik ki? az elég olcsó ám...
Tényleg az lenne a legjobb ha kiadnák és már van is rá bérlő. De azt mondja h 60ezer a törlesztő és 30ért veszik ki. De így már legalább a fele meg van. Nekik még az a bajuk h a lány nem dolgozik mert gyeden van és így ugye nem kap annyi pénzt mikor dolgozott és nekik ezért nem kellenne a ház. De ha meg el is árverezik és a különbözetet nekik kell fizetni akkor az ugyse jó nekik mert arra meg pláne nem lesz pénzük. Pont rosszkor vették fel a hitelt és lehet h később még lejjebb megy a törlesztő ha visszaáll a régibe. De ők tudják.
hat ez nem teljesen igaz igy. az elso idoszakban alig csokken a toke, es foleg kamatot fizetsz, mig a vegen szinte alig van kamat, es a toke fogy. ez azert van, mert atobb milliot szamolva sok a kamat, es azt szamoljak, mig a vege fele a kis osszegu tokenek, mar keves a kamata is.
Megszüntették ezt az eljárást, hogy csak a kamatot törleszted x ideig. Arányos tőke- és kamattörleszéts van.
Én is ezt mondom. Az lenne a legjobb megoldás. Kecske is jóllakna, káposzta is megmaradna.
Igen...főleg azért döbbent meg, mert mi meg nem kapunk hitelt. nincs meg a 30%önrész... így meg "megszívtuk". jó, hogy más meg hagyja veszni a házát. :( de mondom nem bírálom, csak meglepett, magánügy. csak szerintem ha másra nem is, befektetésnek mg jó lenne az a ház... évekig kiadni, aztán max a gyerekeké lenne, ha másra nem kellene...
Igen engem is megdöbbent, hogy valaki erre pályázik hogy elveszítse a házát. Mások meg a tíz körmükkel kapaszkodnak bele az utolsó leheletükig. Érdekes, ilyennel most találkozom először. Arra nincs pénzük hogy fizessék tovább, de arra van hogy bukjanak egy csomót?
Teljesen igaz amit simple írt. de ha nem is kéne fizet ni, elbuknak egy házat... a mai világban ez elég nagy luxus, bár ez már magánügy...csak elég érdekes...
Igenis lehet hogy kell még fizetniük. Elmondom hogyan csinálják. Tehát mondjuk van egy 20 millió értékű ház. Most úgy írom az egyszerűség kedvéért hogy ezt a 20 milliót adta a bank. Nekik az számít csak, hogy a pénzüket visszakapják. ezért akár áron alul is eladják a házat, ha árverésre kerül a sor. Ha eladják mondjuk 16 millióért, a fennmaradó négy milliót bizony nekik kell kifizetni. Én a helyükben vagy eladnám a házat, vagy kiadnám bérbe, és a bérleti díjból fizetném továbbra is a részletet. erre nem gondoltak? És akkor idővel lenne két házuk. Ha kiadnák, és a bérleti díjból fizetnék a részletet, akkor meg ez a ház tulajdonképpen ingyen lenne nekik, hisz nem a saját pénzüket kéne belerakják. Szerintem ez a legjobb megoldás. Így pénzbe sem kerülne, mégis megmaradna nekik.
Csak eladni még nem tudják mert kb 2 éve laknak ott. Az uncsi tesó háza biztos mert ki ment külföldre és már nem jön haza.
De ha elárverezik a házat akkor nekik mi dolguk van vele? Azt nem a bank intézi? És amennyiért elment a ház az a banké. Vagy nekik kell még vmit fizetni?
Nyugodtan ki lehet adni a házat albérletbe és lehet az unokatesó házába költözni.
Azt a házat, amin banki hitel van valószínűleg a jelzálog miatt nem lehet vagy csak nagyon nehezen lehetne értékesíteni.
én is tuti keresnék rá vevőt,és ha a bank engedélyezi el tudják adni,mert az árverésen sokkal kevesebb fog befolyni belőle:(
Hírdessék meg a házat, hátha el tudják adni... Ne a bank árverezze el...
Vagy igen: adja ki albérletbe...
Szia!
A bank nem "házat" adott, hanem kölcsönt ("pénzt).A bank tehát nem is veszi vissza a lakást, hanem a kölcsönt követeli majd azonnal - egyösszegben - kamatostól.
Ha pedig nem tud fizetni az adós, akkor rákerül a bár-listára, és elárverezik a házát. A banknak az az érdeke, hogy minél előbb a pénzéhez jusson. Nem fog jótékonykodni az biztos!!!
Én a barátnőd helyében a következőt csinálnám:
Mivel nem írod, hogy az unokatesó háza mennyire biztos, nem válnék meg a lakástól sem.
Hanem kiadnám albérletbe: albérleti díj + rezsi fizetése mellett . Így az üres lakás nem termelné a rezsiköltséget. A lakbérből (esetleg megpótolva azt) kijönne a törlesztő részlet.
Talán még ez lenne a legcélszerűbb megoldás. Így ha mégsem jön össze az unokatesó háza, akkor van "fedél" a fejük fölött - visszaköltöznek a lakásukba. Mert ha valami miatt ugrik az unokatesó háza, a mostanit meg (nem fizetés miatt) elárverezik, újra már nem fog tudni hitelt intézni.
ilyenkor szerintem az a legjobb ha eladják a házat (hitelestől mindenestől), nem?
többet kaphatnának érte mintha elárverezik
Miért nem adják el, vagy bérbe?
A bank csak árverezni fog, ami a lehető legrosszabb megoldás! Mélyen a vételár alatt fogják árverésre bocsátani, és sokat lehet olvasni, hogy a tulajdonos addig is mennyi mindenen megy keresztül.
Nem tudom melyik banktól vették fel a hitelt, de fizetési halasztást biztosan lehet kérni.
Azért egészen más a saját ház, és más egy albérlet, vagy mibe akarnak menni...Ezt gondolom ők is tudták, amikor arra adták a fejüket, hogy házat vesznek kölcsönből. Miért nem maradnak akkor nyugton a fenekükön?Gondolom az unokatesó háza nem mindig lesz adott nekik, ergo megint kell majd valahova lakni menni..
visszavenni tuti nem fogjak. mit kezdjen egy bank a hazzal. el fogjak arverezni potom penzert, amennyiert gyorsan elkel. szerintem jobb lenne ha talalnanak vevot a hazra.
igazán nincs mit.
emiatt kell nagyon nagyon meggondolni, hogy ki, mikor, ée mire vesz fel hitelt.
azért sok szerencsét...
hát ez az. mind1. majd bemennek és megtudják. köszönöm h írtál
A bankot nem érdekli, hogy mi miatt nem akarják/tudják (stb.) fizetni a törleszőt... Megkötötték a szerződést, adtak hitelt. Nem tudom, hogy mennyit vettek fel, és hány évre, de a banknak az az érdeke, hogy kamattal együtt kapja vissza a pénzét, ami nem kevés. Ha mondjuk 25 évre felvesz valaki 10.000.000 akkor az első 3-4 évben csaka kamatot fizeti vissza a havi törleszőben.
Szerintem nem fog "jófej" lenn a bank, mert a hitel nem szivesség, hanem keményen üzlet...
de nincs rá vmi mód? mondjuk a bankba biztos meg fogják nekik mondani. mert ha lehetne h csak úgy visszaadják a házat esetleg még be kellenne fizetni vmit akkor ők benne lennének mert akkor nem kell majd törlesztőt fizetni és akkor jobban kijönnének a másik háznál mert ott csak a rezsi lesz.
persze. de nem az a nagyobb probléma, hogy elárverezik a házat? ... Nem tudják fizetni a törélesztőt az unokatesója háza ktg-i mellett?
de akkor rákerülnek a bárlistára. nem? mert azt nem akarják
ha nem fizetik a törleszőt, akkor egy idő után, néhány hónap, és elárverezik...
További ajánlott fórumok: